Als een mantel

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over mantels en jassen

Mannetje Jas

mannetje jas, prentenboek voorkant

Er was eens een mannetje dat het altijd koud had. In de herfst, in de winter, in de lente, en zelfs in de zomer, als buiten de zon scheen. Altijd zat hij in zijn huisje naast zijn roodgloeiende kachels te bibberen. Maar op een dag kon hij er niet meer tegen. Hij wilde het eindelijk eens warm hebben. Hij kleedde zich dik aan en ging de deur uit...

Een humoristisch prentenboek, waar zelfs al een kindermusical van is gemaakt.
Dit prentenboek van Sieb Posthuma dat in 2011 werd herdrukt gaat niet alleen over het koud hebben, maar ook over eenzaamheid en liefde. Voor 4+

Sint Maarten, een levende legende

Sint Maarten, een levende legende,  stripboek

In dit drieledige stripboek vertellen drie Utrechtse striptekenaars, met ieder een compleet eigen stijl, over het leven, over legendes rond St. Maarten en over het erfgoed van St. Maarten.
Voor kinderen die al kunnen lezen. ISBN 978-90-5345-445-9

De mantel van Sinterklaas

De mantel van Sinterklaas, prentenboek voorkant

Stel dat Sinterklaas gewone kleren zou dragen. Zouden wij hem dan nog herkennen? Zijn rode mantel - zijn samen met zijn witte baard, mijter en staf- zijn herkenningstekens.

Pieterpoes heeft honger en Sinterklaas zit net lekker een bordje havermoutpap te eten. Een hapje maar, denkt Pieterpoes en springt in het bord. Nu is de mantel van Sinterklaas helemaal vies! En het wordt nog erger, na het wassen en drogen is hij gekrompen. Gelukkig heeft de Weet-wel-raad-Piet een goed idee. Hij doet een oproep op het Sinterklaasjournaal: wie maakt er een nieuwe mantel voor Sinterklaas? Zal alles nog goed aflopen? Karin Somers en Jolet Leenhouts maakten dit prentenboek. Geschikt voor 4+.

EK

Artikelen in dit thema Als een mantel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook