Vrede maken

Thema van Zomer en Nazomer 2012
kijktafel de vogeltjesboom detail: afbeelding

Vredesweek
In de derde week van september valt de vredesweek, en ook het feest van Franciscus van Assisi op 4 oktober is een goede aanleiding om aandacht te besteden aan de verschillende aspecten van het thema 'vrede'. Ook kinderen hebben ermee te maken. In deze maand vormen zich weer vrienden- en vriendinnengroepjes, blijken sommige kinderen er wel, en andere er juist niet bij te horen.Klein beginnen
Ruzie maken, dat gebeurt overal wel eens, maar hoe maak je het weer goed? Vrede en tevreden zijn, op de een of andere manier heeft het alles met elkaar te maken. Ben je tevreden met wat je hebt en met de mensen die je omringen? Kan je blij zijn met wat een ander kan of heeft, of steekt jaloezie de kop op? Vrede is meer dan de 'lieve vrede' bewaren of een situatie van 'geen oorlog'. Kijk maar naar hoe Jezus met mensen omgaat, dan zie je dat vrede te maken heeft met behoeden en doen leven. Klein beginnen is het devies: dus als je kinderen nog klein zijn en met kleine stapjes, bijvoorbeeld tijdens de 'zondagmiddagborrel'!

Tevreden zijn
De redactie vulde de site weer met verrassende bijdragen rond ons thema vrede maken en we besteden natuurlijk ook aandacht aan Dierendag, het feest dat verbonden is met Franciscus van Assisi, de heilige die ieder jaar op 4 oktober op de kerkelijke kalender staat.

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook