Vrede maken

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Wie ben jij eigenlijk?

Veel onvrede wordt veroorzaakt door onbekendheid. Doordat je niet weet waarom een ander iets doet, ontstaat irritatie. Ook onvrede over jezelf ontstaat vaak door onduidelijkheid. Je weet wel dat het zo niet goed gaat, maar waarom en wat wil ik dan wel? Vaak helpt het om jezelf en de ander beter te leren kennen. Als je weet wie je bent en wat je graag wilt (of juist niet), kun je ook je best doen om dat te bereiken of om duidelijker te zijn naar de mensen om je heen. Als je weet wie je naasten zijn, wat zij graag willen (of juist niet) en waarom, kun je beter in vrede met elkaar omgaan.Op veel basisscholen circuleren vriendenboekjes. Probeer ook eens zo"n vriendenboekje te maken met je gezin. Daarbij gaat het natuurlijk niet om de kleur van je ogen of je adres. Maar wel om wat je belangrijk vindt. schrijf de pagina mooi over, kopieer voor elk van de gezinsleden en vul hem dan samen in. Probeer zo veel mogelijk door te vragen. Waarom is X jouw beste vriendin? Wat vind je zo leuk aan haar? Dat aspect is dan blijkbaar belangrijk voor jou!
Vindt papa het fijn om op zaterdagmorgen nog even in bed radio te liggen luisteren? Dan weet je zoon nu wat hij kan doen om papa blij te maken.

Maak een mooi boekje van de ingevulde pagina"s of zet ze op de kijktafel. En kijk af en toe ook nog eens naar je eigen pagina. Ben je nog wel wie je zou willen zijn?

pag vriendenboekje

LvdZ

Artikelen in dit thema Vrede maken

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook