Vrede maken

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken rond vrede en Franciscus van Assisi

De mooiste vis van de zee sluit vrede, Marcus Pfister

de mooiste vis vd zee sluit vrede vk

Regenboog, beter bekend als de mooiste vis van de zee, en zijn vrienden hebben het heel gezellig met elkaar. Er is gelukkig ook altijd meer dan genoeg te eten. Het water zit vol met piepkleine waterbeestjes. Hmmm, die zijn lekker! Als er een walvis opduikt, voelen de vissen zich niet meer veilig. Waarom blijft dat grote beest altijd zo dicht bij hen in de buurt? Toch niet alleen om naar al die glinsterende schubben te kijken? Na een angstig watergevecht probeert Regenboog vrede te sluiten. Vanaf 3+

Wat is vrede, Emma Damon

boek wat is vrede

Hoe verklaar je het begrip vrede aan jonge kinderen? Dit boek doet dat aan de hand van herkenbare begrippen en situaties en kleurrijke illustraties.
Vrede is geven … niet nemen
Vrede is delen … niet zelf houden
Achter in het boek zit een uitneembare poster plus een uitleg hoe je zelf van papier een vredes-kraanvogel kunt vouwen. Vanaf 4+

Het boekje over vrede, Geronimo StiltonMijn neefje Benjamin vroeg mij laatst uit te leggen wat vrede is en waarom er oorlog wordt gevoerd. Dat heb ik geprobeerd, op mijn manier. Met voorbeelden en verhalen. Van mijn verhaal aan Benjamin heb ik een boekje gemaakt. Dus vind je vrede ook belangrijk? Dan moet je Het boekje over Vrede absoluut lezen én het vredesspel spelen natuurlijk. Achter in het boek heb ik namelijk niet alleen een aantal leuke opdrachten gezet, maar ook een vredesspel met vlaggen van over de hele wereld. Vanaf 7+

Broeder Frans, Hein Stufkens

voorkant boek Broeder Frans

Franciscus van Assisi is zijn volledige naam. Zijn vrienden waren zwervers, bedelaars, zieken en de dieren! In dit boekje heet hij gewoon 'broeder Frans', en misschien dat hem dat zelf ook wel het beste zou zijn bevallen. Als je je hart opent kun je hem hier, in al zijn eenvoud, ontmoeten en leren kennen als een vriend en reisgenoot voor het leven. Vanaf 7 jaar.

Franciscus van Assisi, Joyce Denhem & Elena TemporinFranciscus is de zoon van een rijke koopman in Assisi. Hij viert altijd feest met zijn vrienden en loopt rond in de laatste mode. Franciscus droomt van een carrière als ridder. Maar wanneer hij in vol ornaat te paard zit, begint hij te twijfelen. Wie moet hij dienen? In dit boek beleef je mee hoe Franciscus alles afwerpt wat hem in de weg zit om zijn roeping te volgen. Vanaf 7 jaar.

Artikelen in dit thema Vrede maken

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook