Buiten-kans

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Bied zelf een buitenkans aan!

God schenkt ons dagelijks buitenkansen. Denk aan het leven zelf, onze innerlijke vrijheid, onze familie en vrienden, onze talenten. Daarbij hoort het feit dat Hij ons in staat stelt om buitenkansjes aan te reiken bij anderen.

In mijn eigen leven herinner ik me een oom die me een encyclopedie en een verrekijker gaf. Ik denk ook aan de meester van mijn school die me dagelijks in de zomer een lift gaf naar een basketbalkamp. Dat waren voor mij geschenken uit de hemel. Dit kan ik nu ook doen voor anderen, en ik zie graag uit naar de mogelijkheden. Jij ook? Hieronder een paar suggesties.* Als je naar een pretpark gaat, neem een vriendje van één van je kinderen mee, iemand die anders niet de kans zou krijgen.
* Betaal een cursus, zomerkamp, uitje voor iemand die geld tekort heeft.
* Bied een keer oppas aan bij familieleden / bevriende ouders die weinig tijd voor zichzelf hebben.
* Breng een oudere vriend of familielid naar een voor hun geliefde bestemming. Misschien wil hij/zij graag zijn geboorteplaats weer zien, maar heeft moeite met reizen.
* Stel je voor een of meerdere dagdelen ter beschikking aan een organisatie die bijvoorbeeld het buurtfeest organiseert of vakantieactiviteiten voor kinderen.

Moge God uw liefde voor elkaar en voor allen steeds groter maken! (1 Tess. 3,12)

TS

Artikelen in dit thema Buiten-kans

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook