Buiten-kans

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Waarmee heeft de nieuwe Paus je het meest geïnspireerd?

De redactie van Geloven Thuis koos uit de inzendingen van de prijsvraag uit onze vorige editie de volgende winnaars en we laten je graag delen in hun inspiratie:

Saskia Hoogervorst schreef:
"Voordat ik u zegen, vraag ik u voor mij te bidden": kippenvel. Paus Benedictus XIV heeft het allemaal prachtig omschreven en paus Franciscus doet het: samen kerk zijn!

Paus Fransiscus op de dag van zijn verkiezing

Hans Gerritsen schreef:
In de preek tijdens de inauguratie riep de Paus op tot beschermen van de armen, die volgens hem ten onrechte de laatsten zijn aan wie we denken. Franciscus zei dat hij zich als Paus door de armen zal laten inspireren.
Ook stelde hij dat mensen de vernietiging van de natuur moesten voorkomen. Verder sprak de Paus zich uit tegen haat en afgunst en riep hij op om "goedheid en tederheid" te tonen. Hierin geeft de Paus, naar mijn mening, in een notendop de essentiële waarden van het leven aan; hier gaat het om!

Paus Fransiscus houdt een toespraak

Rebecca Vercoutere schreef:
Onze nieuwe Paus heeft volgens mij meer dan gelijk in zijn afwijzing van de geldcultus, die niet enkel de wereldlijke armoede in de hand werkt, maar bij de rijken zeker ook de geestelijke armoede.Ze hebben het inspirerende boek 'Paus Franciscus, leven en denken van Jorge Bergoglio' thuis toegestuurd gekregen. Gefeliciteerd alle drie! Het boek is voor € 19,50 verkrijgbaar in de boekhandel, maar ook in 'onze' webwinkel van Adveniat. Ga naar...

red GT

Artikelen in dit thema Buiten-kans

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook