Buiten-kans

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Vaar naar de overkant

Zomer is de ideale tijd om op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen met je kind(eren). Hierna enkele ideeën voor diegenen die samen iets nieuws willen ontdekken.

Op dit moment heeft de Jaarbeurs in Utrecht een spannende tentoonstelling over de ruimtevaart, met bijzondere ruimte-objecten en de kans om de G-krachten van de spaceshuttle te ervaren. A Human Adventure heet het. Volg de link naar info en de trailer.

Het menselijke lichaam is ook een ontdekkingsterrein. De tentoonstelling Corpus biedt een "reis door de mens" aan. Nu te bezoeken in Oegstgeest.

bronkhorst veerpont

Maar low-tech kan ook. Denk aan een fietstocht naar een vooralsnog onbekend dorp. Of misschien kun je een keer met het veerpont over naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Of ga net over de grens naar een locatie in België of Duitsland en eet daar een buitenlands ijsje!De meeste kinderen vinden het spannend om met hun ene been in het ene land te staan en met hun andere in het andere land. Kom je op een wandeling een grenspaal tegen, dan weet je dit kunstje gedaan moet worden en maak er een foto van!

rommelmarkt

Als kind vond ik het zelf leuk om naar een rommelmarkt te gaan. Je kon daar altijd iets grappigs vinden: een apart zakmes, oude stripboeken of niet al te slechte voetbal.


De avonturen staan op ons te wachten!

TS

Artikelen in dit thema Buiten-kans

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook