Winter-wonder

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Workshop: geloofsgesprek en Disney-films

frozen 2

Zoals in veel films en verhalen zit er vaak een religieuze laag in de tekenfilms van Walt Disney. De ouder die goed oplet, kan hier gebruik van maken in de geloofsopvoeding. Om te laten zien hoe dit kan, geeft Tim Schilling, redactielid van Geloven thuis en medewerker van het Centrum voor Parochiespiritualiteit, een workshop.

Aanknopingspunten voor een geloofsgesprek
Het idee achter deze workshop is eenvoudig. Veel ouders of opvoeders willen iets van hun geloof doorgeven aan hun kinderen, maar dan liefst op een luchtige en natuurlijke wijze. De vraag is, hoe doe je dat? Aan de hand van scènes uit verschillende Disney-films - Frozen, De kleine Zeemeermin, Up en Poncahontas - wil ik laten zien dat aanknopingspunten voor een geloofsgesprek overal te vinden zijn. In dit geval hebben we het over animatiefilms, maar eigenlijk kun je tekenen van Gods aanwezigheid ook vinden in de natuur, in ons omgaan met anderen, en ja, in allerlei culturele producten.
frozen 1Doel van de workshop is om geloofsopvoeders bewuster van te maken van zulke 'zaden van het Woord' in hun eigen omgeving, en om tips aan te reiken voor hoe je aan de hand ervan geloof ter sprake kunnen brengen met kinderen.

Wilt u deze workshop meemaken?
Op dinsdagavond 19 januari 2016 wordt de workshop gegeven in de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, te Nijmegen. Aanvang van de avond: 20 uur, vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. Bijdrage voor de avond: € 5. Belangstelling/opgave voor deze workshop? Neem dan contact op met Tim: timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl.

poncahontas

Workshop op andere locatie?
Voor meer informatie of om een afspraak te maken voor het geven van deze workshop rond Disneyfilms op een andere locatie, neem dan ook contact op met mij: timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl ; tel 024 - 34558029

 

TS

Artikelen in dit thema Winter-wonder

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook