Thema: Wat is wijsheid? 2021

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Tegeltjeswijsheid

Wie kent ze niet: die mooie tegeltjes vol wijze spreuken. We maken er zelf ook één, want iedereen heeft wel wijsheid in zich om te delen. 

Itegeltje wijsheidn menig huis zijn tegeltjes met wijze spreuken te vinden. Sommige zijn overbekend: 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet' of 'Van het concert des levens krijgt niemand een program'. Soms zijn het echte eyeopeners, je kijkt opeens anders naar iets. Ze toveren zomaar een glimlach op je gezicht.

Bedenk samen een wijze spreuk. Of iets wat je in het leven in je gezin heel belangrijk vindt. Ook dat is vaak wijsheid; de wijsheid die je nodig hebt om met elkaar goed samen te leven.

Druk het lege voorbeeldtegeltje af, liefst op wat dikker papier, knip het tegeltje op de juiste grootte uit. Neem een viltstift en schrijf de spreuk erin. (Eerst even een kladje maken om te kijken hoe groot het wordt.)

Nog leuker wordt het wanneer je echte tegeltjes gebruikt en daar met een dikke stift op laat schrijven. Misschien staan er nog wat op zolder? Wijs dat je ze bewaarde! Of koop er een paar bij de doe-het-zelf-zaak.

Doe er een plakhaakje achter, zodat ze opgehangen kunnen worden. tegel leeg2

 

Geen tegels of dik papier bij de hand? Het kan ook prima met papieren bordjes. Kijk maar naar de foto's.

We wensen jullie veel wijsheid toe!

tegeltjeswijsheid borjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edith Vos

Artikelen in dit thema Thema: Wat is wijsheid? 2021

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook