Thema: Wat is wijsheid? 2021

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Zelfgemaakt Franciscuskapel met aandacht voor overleden dieren

Zelfgemaakt Franciscuskapel met aandacht voor overleden dieren

Laatst kwam ik iets heel leuks tegen terwijl ik op retraite was in Steyl (Limburg). Daar langs de Kloosterstraat staat een kapelletje dat in 2019 is gebouwd en gewijd is aan de Heilige Franciscus. Het werd ingezegend door de pastoor uit Tegelen op de feestdag van de H. Franciscus (4 oktober, wat ook Werelddierendag is) en heeft als speciale zending aandacht te besteden aan overleden huisdieren.

                Bouwer Henk Maeghs heeft de kapel gemaakt nadat de hond van hem en zijn vrouw (Marjon Stoffels) overleden was. Ze vonden het allebei jammer dat er geen plek was ter herinnering aan overleden huisdieren. Dus heeft Henk zelf eentje gemaakt en nu onderhouden ze het allebei samen. Achter in de kapel vindt u afbeeldingen van H. Franciscus en van een pelikaan (symbool van de Eucharistie); en voorin staan mooie afbeeldingen van een uil, een hert, en een hond, alle drie gemaakt door Henk uit ijzer.

                Verder vindt u een reeks foto’s met namen van lokale huisdieren die overleden zijn (waaronder de hond van Henk en Marjon). Bent u in de buurt? Ga er een keer langs en bid uit dankbaarheid voor alle dieren!

Tim Schilling

Artikelen in dit thema Thema: Wat is wijsheid? 2021

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook