Informatie

De redactie van de website Geloven Thuis

Vijf enthousiaste mensen vormen de vaste redactie van de site Geloven Thuis:

Tim SchillingTim Schilling
Theoloog, medewerker van het Centrum voor Parochiespiritualiteit en vader van twee kinderen. Zijn belangstelling gaat uit naar de geloofsverkondiging en de geloofsvorming. Recente uitgaven van zijn hand zijn Kind en Eucharistie (2006), Zingen en Geloven (met Bert Stolwijk, 2007) en De blijde boodschap. Een gids voor verkondiging (2009). Naast Geloven thuis is hij ook betrokken bij het landelijke katholiek netwerk rond huwelijk en gezin.
Marjet de JongMarjet de Jong
Theologe, werkzaam als uitgever bij Adveniat Geloofseducatie (ontstaan uit de KBS). Zij schrijft graag verhalen en versjes voor jong en oud, schildert en illustreert. Is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontstaan van de geloofskoffers. Moeder van drie inmiddels grote kinderen, en betrokken bij catechese en liturgie van katholiek Amersfoort.


Ellie KellerEllie Keller-Hoonhout
Werkzaam geweest in diverse pastorale functies in het bisdom Utrecht. Heeft drie volwassen dochters. Een theologe, die al vanaf haar twintigste tracht om d.m.v. woord en symbool, het onzichtbare zichtbaar te maken. "Beelden, symbolen en poëzie vormen ons symbolisch bewustzijn en voeden de religieuze ervaring(en) van kleine en grote mensen". Geloofscommunicatie is een van de sleutelwoorden in haar leven. Publiceert en maakt o.a. regelmatig preekvoorbeelden voor het Tijdschrift voor Verkondiging.Miriam HartmanMirjam Hartman
Communicatieadviseur en moeder van twee kinderen op de basisschool. Ze is actief in catechese in de Michaël/Laurensparochie in De Bilt. Gelovig opvoeden is voor haar een balans zoeken tussen leren, laten ervaren en, vooral, voorleven. Haar eigen ervaringen houdt ze bij in een blog, http://vanhuisuit.blogspot.com/

Nelleke Spiljard, redactielid www.geloventhuis.nlNelleke Spiljard
Zij is theologe en momenteel werkzaam als pastoraal werkster in de Sint Maartensparochie, het samenwerkingsverband in de regio Zeist/Utrechtse Heuvelrug. Zij heeft een achtergrond als pedagoge en was werkzaam als identiteitsbegeleidster. Heeft twee volwassen dochters en woont met haar man in de Bilt.


Drie oud-leden van onze redactie volgen ons wat meer op afstand, af en toe kan je van hen nog een bijdrage of (gezins)foto op de site vinden:

Lara van der Zee-Hanssen
Theologe. Werkte als junior onderzoeker en docent Oude Testament en Hebreeuws aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Moeder van drie kleine kinderen. Is graag creatief bezig met textiel en knutselen met kinderen (www.imaziet.blogspot.com). Actief lid van Augustijns Centrum "De Boskapel" in Nijmegen.

Marieke Vader
Marieke houdt ervan om op een creatieve manier bezig te zijn in het onderwijs, in haar PKN-gemeente De Meern en thuis. Ze maakt graag foto's, o.a. van haar twee kinderen. "Geloven door ervaren en (steeds andere) gewoontes in het dagelijks leven is een mooi avontuur".

Circe Serpenti-Moleman
Creatief therapeut drama en moeder van drie jonge kinderen. Haar werk richt zich momenteel op de zorg voor haar gezin. Verder is zij vrijwillige medewerker bij de geloofsgemeenschap Franciscus Xaverius in Amersfoort. Wil de alledaagse ervaringen met geloven in het gezin en haar gedachten daarover graag delen met anderen.

Artikelen in dit thema Ster

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook