Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafeltjes Sinterklaas

pakjesboot

Maak voor de Sinterklaasperiode een kijktafeltje. Voor kinderen is deze periode een spannende tijd. Met een sfeerplekje waar je een kaarsje kunt branden en even stil kunt zijn, creëer je een klein rust-momentje. "Dank U, Sinterklaasje..."

Bij Blokker is een houten pakjesboot te koop! Vul hem met strooigoed en zet hem bijvoorbeeld op een geel-gouden satijnen lap. Het lijken wel golven! Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje al aan.......

kijktafeltje sinterklaas met liedje en pakjesboot

Op het internet zijn heel makkelijk de teksten van Sinterklaasliedjes te vinden. O.a. het liedje "Sinterklaas is jarig...", Plak de tekst op rood karton en zet het geheel in de gebedskaarthouder uit het koffertje. Samen met de pakjesboot kom je vanzelf in sinterklaas-stemming.

sfeerplekje sinterklaas met vingerpoppetjes en schoen zetten

Zet je kinderen aan het knutselen. Op een knutselpagina vond ik deze twee vingerpoppetjes. Een Sinterklaas en een Zwarte Piet. Met wasco of kleurpotloden aan de slag en de voorstelling kan beginnen! De achtergrond vormt een plaat uit het boek "Van Winterkrans tot Zomerdans", waarop kinderen hun schoen zetten: "O, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vindt..."
Zie je adventskrans hangen? Op 29 november is het de eerste zondag van de Advent.

kijktafel intocht St. Nicolaas met Basje en zwarte pieten

Op de platen voor de maand december uit het boek "Alle dagen door het jaar", gaat Bas naar een optocht van Sint Nicolaas kijken. Als je zelf een Zwarte-Pieten-pet opzet (Blokker 1 euro) ben je zelf ook al een echte Piet!

kijktafel sinterklaas

Bij het Sinterklaasfeest horen chocoladeletters, speculaas, pepernoten, suikerbeesten, marsepein en appeltjes van oranje. Met echte mandarijntjes, kaneelstokjes en kruidnootjes, ruikt het op je kijktafel al helemaal naar Sinterklaas.
Gebruik ze om de opstelling die jij maakt af te maken. Geuren en smaken, je vergeet ze je hele leven niet!

EK

terug naar nieuwspagina
naar de kijktafeltjes voor de Advent 2009

Artikelen in dit thema Ster

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook