Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Advents-idee voor de allerkleinsten

Op 29 november is het de eerste zondag van de Advent. Nog vier zondagen en dan is het Kerstmis! Verander de kijktafel. Neem een paarse lap als onder/achtergrond: paars is de kerkelijke kleur van inkeer, bezinning, wachten op wat komen gaat.

Maak een sobere adventsdecoratie. Neem een mooie schaal of een zilveren onderbord, leg er een passend stuk oase op en steek er verschillende soorten kerstgroen in, eventueel gecombineerd met een mooie stronk hout of wat dennenappels. Hou het eenvoudig, dus nog geen kerstglitter! Zet hierop vier niet te hoge paarse stompkaarsen.Haal de vloerpuzzel uit het koffertje te voorschijn. Pak de stukken afzonderlijk in, bijvoorbeeld in goud of zilverpapier, alsof het cadeautjes zijn. In het eerste pakje doe je twee puzzelstukken - die natuurlijk wel aan elkaar moeten passen - in het laatste pakje komt het hoekstuk rechts onder met daarop het kindje op Maria"s arm. In de resterende pakjes doe je telkens één stukje dat aansluit op de puzzelstukken die je al hebt ingepakt. Leg de ingepakte puzzelstukken in de goede volgorde boven op elkaar en bindt ze samen met een mooi paars lint. Leg dit "advent-verrassingspakketje" op de kijktafel.

Op de eerste zondag van de Advent steek je de kaars aan, je maakt het paarse lint los, geeft het eerste "pakje" aan je kind, maakt het open en je puzzelt de eerste twee stukken aan elkaar. Leg ze op de kijktafel. Maak met het lint de resterende pakjes weer samen vast.
Iedere dag van de eerste week kun je de eerste kaars even laten branden.

Op de tweede zondag steek je de tweede kaars aan, maak je het tweede pakje open, enz.

Op Kerstmis steek je één witte stompkaars kaars aan, die je middenin de opstelling zet of vervang je alle paarse kaarsen door witte en voeg wat kerstversiering toe.
Pak het laatste stukje vloerpuzzel uit: vandaag wordt Jezus geboren en is de puzzel compleet!terug naar nieuwspagina
naar de Kijktafels voor Sinterklaas

Artikelen in dit thema Ster

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook