Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen in de Advents-en Kerstijd 2009

Voor de Advent en Kersttijd 2009 kozen we als thema voor de Ster.
Voor de allerkleinsten en voor wat grotere kinderen zijn er prentenboeken te vinden waar de ster een hoofdrol speelt.

Voor de allerkleinsten:

een ster in de nacht voorkant

Een stralende nacht, een, twee, drie, vier.... tien kleine schapen lopen over de heuvel naar Bethlehem. Opeens zien ze een engel. De engel brengt een blij bericht over een baby in een voederbak. En de naam van de baby is Jezus.

Op elke bladzijde komt er een schaapje bij, met een eigen naam, op allemaal zeggen ze op hun eigen manier: "Beeeh". Bij het kindje gekomen, zijn ze helemaal stil...., maar eenmaal buiten......

een ster in de nacht binnenkant kersttafereel

Een ster in de nacht, Jan Godfrey en Honor Ayres,
ISBN 9 789026 613555

De volgende twee boeken zijn klassiekers: op iedere bladzijde een fonkelende ster of een ster in glinsterend goud......

De ster van Bethlehem voorkant

Vredig graasde de kudde schapen op de uitgestrekte velden. Maar over de drie schaapherders die bij het kampvuur zaten wilde de rust niet komen. ”Hebben jullie het al gehoord? Hier in de buurt is een kind geboren. Ze zeggen dat hij een koning is. Een koning zonder leger en toch machtiger dan alle andere koningen die er ooit geweest is....

De ster van Bethlehem, Marcus Pfister, ISBN 9789055798216

Dit boek heeft grote platen en weinig tekst. Geschikt voor onze jongste spruiten, een ezeltje speelt de hoofdrol!

een kerstvertelling voorkant

Een kerstvertelling, Brian Wildsmith, ISBN 9061735831

Dit boek verscheen in 2008, het is humoristisch en filosofisch van aard, geschikt voor iets oudere kinderen (5-8 jaar)

een nieuwe ster voorkant

Vannacht zal een nieuwe ster te zien zijn. Het is de voorbode van de komst van een nieuwe koning. Alle dieren willen het kindje welkom heten op de aarde. Maar wie is daarvoor het meest geschikt? De beer schuift zichzelf naar voren, maar de wolf en het gloeiwormpje willen ook. De slang vindt zichzelf gezien de gebeurtenissen uit het verleden, niet zo'n goede kandidaat. Maar uiteindelijk valt de keus op uil, muis en de toch de slang... Wat geeft je eigenlijk aan een koning als je geen goud, wierook of mirre bezit?

een nieuwe ster binnenkant

Een nieuwe ster, Marjaleena Lembeke en Susanne Strasser, ISBN 978907794242 0 nur 274

Dit laatste boek kunnen kinderen vanaf groep 6 zelf lezen, maar voorlezen (bijvoorbeeld elke avond van de advent een stukje) kan ook heel goed! Het is een avontuurlijk advents-en kerstverhaal!

Drie kinderen en een ster voorkant

"Papa, neem mij mee! Je ziet toch dat de ster ook mij wenkt!" Hoewel Melchior, de zoon van de koning van Mesopotamie, als eerste de geheimzinnige ster met de lange lichtstaart ontdekt, mag hij toch niet met zijn vader mee op reis om de ster te volgen. Maar zo makkelijk laat hij zich niet van zijn voornemen afbrengen. In het holst van de nacht gaat hij met zijn kameel op reis. Midden in de woestijn ontmoet hij twee andere kinderen, Balthasar en Kaparina, die net als hij op reis zijn om het geheim van de ster te ontdekken.

Drie kinderen en een ster binnenkant

Drie kinderen en een ster, Luise Rinser, ISBN9789062 388073

EK

terug naar nieuwspagina
lees verder in de rubriek Tips

Artikelen in dit thema Ster

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook