Een kind komt naar ons toe

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Aandacht voor de Advent voor 9+

lichtje van verlangen kerstmis

In het derde koffertje "het geheim van het vuur" zit een lichtjes-houder. Met behulp van deze houder kan je aandacht besteden aan je verlangen naar Kerstmis.
Zet een waxinelichtje in een eenvoudig glazen houdertje op de lichtjes-houder. Draai de kant "lichtje van verlangen" naar je toe.
Zet een mooie kerstkaart, enkele kerstballen en het lichtje op een onder-kaarsen-bord. Je kan het lichtje laten branden op de vier zondagen van de voorbereidingstijd op Kerstmis, de Advent. Misschien ken je een liedje of gebed wat je hierbij kunt zingen of bidden.

adventsopstelling met engel

Met vier paarse of witte kaarsen en een beeldje van een engel (kerstmarkt) kan je ook een Advents-aandachtsplekje maken. De engel Gabriël vertelt aan Maria dat ze de moeder van Jezus wordt. Engelen zijn boodschappers van God.
Schrijf jouw boodschap/kerstwens voor de wereld op een vel papier. Rol het papier op en doe er een lintje omheen. Leg de boodschap bij de engel. Je kan de boodschap ook in je (geheime)scrapbook zetten!
Steek ieder week een extra kaars aan. Zo wordt het steeds lichter naarmate Kerstmis, het feest van de geboorte van het Licht, dichterbij komt.

EK

terug naar nieuwspagina
naar: Kerstboom versieren is samen vieren!

Artikelen in dit thema Een kind komt naar ons toe

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook