Een kind komt naar ons toe

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Adventskalender XL en op A-4-formaat

Vorig jaar hadden we het idee om achter de luikjes van de adventskalender figuurtjes en plaatjes voor in de kerststal te stoppen. Dat werd een ADVENTSKALENDER XL

marien bij Adventskalender XL

Ook zoiets proberen? Men neme twee grote stukken karton en dan begin je met de voorkant. Eerst kijk je hoeveel luikjes je wilt hebben. (Wij hadden ook een luikje voor tweede en derde kerstdag). Dan kijk je hoe groot de figuren zijn die achter de luikjes zullen komen. We hebben de luikjes getekend en opengeknipt (let op - aan een kant blijft het luikje vast zitten).

adventskalender XL alle luikjes dicht

Vervolgens plak je het karton met de luikjes tegen het tweede karton. Wanneer je gebruik maakt van kerststalfiguren die wat dikker zijn, dan plak je tussen de twee kartonnen een groot aantal luciferdoosjes. Zo blijft er ruimte voor de figuren. De figuren hebben we vastgemaakt met lijm, een plakbandje of post-itt. De luikjes gewoon dichtgeplakt met een plakbandje.

adventskalender XL alle luikjes open

Eigenlijk kun je van alles gebruiken om de adventskalender te vullen. Zo hebben we gebruik gemaakt van het adventsversje voor de adventszondagen. Een paar snoepjes erbij. Ook plaatjes van dieren zijn leuk voor jonge kinderen. Die mogen ook in de kerststal. De dag voor kerst zit er een kribje achter het luikje. En op eerste kerstdag wordt Jezus in het kribje gelegd.

adventskalender XL

De oudste heeft geholpen met het maken van de adventskalender. En de jongste was dagelijks bezig met het zoeken van het juiste luikje. Telkens weer een feest...

ADVENTSKALENDER A4-formaat

adventskalender dicht

Dit jaar knutselt Lize een adventskalender op A4-formaat. Het maakt eigenlijk niet uit welk formaat je kiest, er zijn genoeg mogelijkheden om er iets moois van te maken. Waar ze de adventskalender mee vult?

kerst-adventsplaatjes knippen uit folders

* kerstplaatjes uit reclamefolders
* kerstplaatjes van oude kerstkaarten of oude adventkalenders
* eigen tekeningetjes
* tekstjes van adventsversjes zie o.a. in de voorleeshoek en 'liedjes advent"

bijbeltekst achter vakje adventskalender

* bijbelteksten die met kerst te maken hebben.
* tekstjes uit oude adventskalenders of tekstregels van een adventslied / kerstlied
* zelfbedachte ideeën en opdrachten die te maken hebben met kerstversiering, knutsels of kerstkoekjes.

detail adventskalender

Ook hier worden er twee papieren op elkaar geplakt. Een A4-formaat is eigenlijk erg klein. Maar Lize houdt van priegelen en benut zowel de achterkant van het luikje als de ruimte erachter. We laten ons 27 dagen lang door haar 'advent-werk' verrassen!

tekst adventsversje achter vakje kalender

MV

Artikelen in dit thema Een kind komt naar ons toe

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook