Een kind komt naar ons toe

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Voor elke dag van de Advent een verhaal......

Het geheim van Bethlehem voorkant

In ieder gezin zou er een boek moeten zijn met voorleesverhalen voor de Advent-Kerstperiode. Een zinvol Sinterklaascadeau!
Het boek Het geheim van Bethlehem van Georg Driessig bevat negentien prachtige, ontroerende sprookjes-achtige verhalen.

In de advents-en kersttijd lijkt de wereld soms veel vrediger dan anders. Toch zijn er ook dan allerlei problemen die nog even moeten worden opgelost voordat Kerstmis aanbreekt: de kleine Fransisca vraagt zich af hoe oud het kerstkind eigenlijk is. In een weeshuis zorgt een vondeling ervoor dat niet ales meer was zoals het was. De dieren die de bronnen met het levenswater bewaken zijn heel bedroefd, want de bron dreigt op te drogen. Een in het gezin van Ralyi en Bolyo ziet het er dit jaar naar uit dat Kerstmis helemaal niet door kan gaan. Maar telkens weer worden mensen en dieren op wonderbaarlijke wijze geholpen, zodat alle vragen beantwoord en moeilijke situaties overwonnen worden-waardoor het ook dit jaar weer Kerstmis kan worden.

Negentien kerstverhalen om voor te lezen of om zelf te lezen vanaf 6 jaar.

Het geheim van Bethlehem Georg Dreissig, Advents-en kerstverhalen, Christofoor; ISBN 9 789062 388370.

EK

terug naar nieuwspagina
naar: Kerst met peuters, klein beginnen

Artikelen in dit thema Een kind komt naar ons toe

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook