Een kind komt naar ons toe

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Kerststalletjes waar je mee kunt ’spelen’.

oo72

Voor kinderen is het een fijne ervaring, als ze de figuren van de kerststal kunnen aanraken en er op die manier vertrouwd mee kunnen worden. Vaak zitten de beeldjes vastgeplakt op de ondergrond of zijn de beeldjes erg duur. Daar doe je jonge kinderen dus geen plezier mee. Maar gelukkig zijn er: de Dick Bruna kerststal, een playmobile kerststal en de kerststal van de Hema.

hele kerststal hema

Genoemde stalletjes inclusief kerstfiguren kosten tussen de vijftien en twintig euro. Bij al deze stalletjes zijn de beeldjes los en je kunt er mee spelen. Voor kinderen onder de zes echte aanraders!

Kerstfiguren in een boekje

feest in Betlehem voorkant

Met uitlaatklap en speelfiguurtjes!
Feest in Betlehem vertelt het kerstverhaal door middel van een prachtige, kartonnen uitklapplaat. Aan de achterkant van de plaat zijn de figuren die in het kerstverhaal voorkomen uitgestanst (mensen en dieren). Door het stevige papier kunnen kinderen daar goed mee spelen. In de envelop aan de binnenkant van het omslag kunnen de figuurtjes bewaard worden.!
Aan een kant van de uitklapplaat wordt het kerstverhaal in tekstvorm weergegeven.
Marijke ten Cate heeft de prachtige illustratie voor deze uitgave gemaakt.

Eigen kerststalletje

Mijn kinderen vonden het heel leuk dat ze op hun eigen kamer ook een kerststalletje kregen. Het hoeft beslist niet duur te zijn. Voor nog geen vier euro vond ik dit mini-stalletje op een kerstmarkt. Ik zette het op een zilveren onderbord samen met enkele takjes kerstgroen en een lichtje. Voor het bidden-voor-het-slapen-gaan steken we het lichtje aan en vertellen zachtjes aan Jezus wat ons ter harte gaat.

mini-kerststalletje

Natuurlijk kan je ook samen met je kinderen een kerstgroepje maken. Je kunt de kerstfiguren vanaf een knutselplaat kleuren, uitknippen en op stevig karton plakken met een houtje o.i.d. erachter geplakt, zodat ze goed blijven staan. Maar je kunt ook w.c. rolletjes met kleine stukjes stof of gekleurd papier bekleden. Op internet kan je tal van knutselplaten vinden o.a. op http://members.home.nl/knutsel2/kerst3.html#kerststal

Kinderen gebruiken hun fantasie. Op onderstaande foto zie je een zelfgemaakte engel en natuurlijk zijn alle dieren welkom bij de stal, een tweede ezel, een haan, misschien wel alle andere dieren die leven op de boerderij of in de dierentuin!

kerstgroep met zelfgemaakte engel en dieren bij de stal

EK

Artikelen in dit thema Een kind komt naar ons toe

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook