Een kind komt naar ons toe

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels Sinterklaas

St. Nicolaas, 5 december

stoomboot

Een goud-gele lap voeringstof vormt de basis van dit kijktafeltje. De pakjesboot met Sint en Piet vormt het hart ervan. Vul aan met wat strooigoed en een lichtje. Vol verwachting klopt ons hart....

kijktafel sinterklaas

Plak de tekst van een Sinterklaasliedje op een rood, stevig vel papier. Maak van rood en geel papier een klein mijtertje. Schijfjes gedroogde sinaasappel verwijzen naar de 'appeltjes van oranje', kaneelstokjes, pepernoten, kruidnootjes: zo ruikt het ook naar het sinterklaasfeest in je huiskamer.

kijktafel sinterklaas in glazen ronde schaal

Doe in een lage glazen schaal strooigoed samen met mandarijnen, Sint en Piet erbij, een mooi ingepakt cadeautje, kleine chocoladeletters, een boekje met Sinterklaasliedjes, een roe......maar ook een lichtje mag niet ontbreken!

kijktafel met zelfgeknutselde stoomboot Marieke

"Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!"
Vul een lage (glazen) schaal met steentjes, door de witte en blauwe steentjes lijkt het wel een echte zee! Een zelfgemaakte stoomboot - ja, er komt echte rook uit de schoorsteen- met Sint, Piet en de schimmel (play-mobil) op het dek!

EK en MV

terug naar nieuwspagina
naar: 'Een kind komt naar ons toe', kijktafels voor de Advent

Artikelen in dit thema Een kind komt naar ons toe

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook