Hoor de muziek!

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Er zit muziek in...

Muziek kan je zomaar in een andere stemming brengen, je even uit het dagelijkse omhoog tillen. En zelf samen muziek maken brengt extra kleur aan een gewone dag.

muzek met potten en pannen

En het hoeft niet iets groots te zijn, muziek maken kan er altijd tussendoor. Het is juist mooi als er onverwachts iets ontstaat. Rammel bij het opruimen van de boodschappen maar eens ritmisch met een pak macaroni of rijst, of trommel tijdens het koken met een pollepel op een pannetje, en kijk wat er gebeurt. Een liedje tijdens de afwas of bij het opruimen van het speelgoed maakt niet alleen een saai karweitje een stuk leuker, het geeft ook meteen een "samen" gevoel.

glazen en potten xylofoon

Een stapje verder en je hebt zomaar een jam-sessie op de keukentafel. Potten, pannen en pollepels worden een drumstel en deksels worden bekkens. Maar ook in een stoffer en blik zit muziek. En met water gevulde glazen vormen een vrolijke xylofoon. Hoe meer water in een glas, hoe lager de toon; zet ze netjes op volgorde of als een ratjetoe door elkaar, de muziek wordt er niet minder door..

Experimenteer met alles wat je in de keukenla kunt vinden – een kaasrasp, een ijsschep, een garde, of gewoon twee lepels tegen elkaar, de mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien lukt het je zelfs wel om muziek uit een fles te krijgen!

muziek uit een fles

MH

Artikelen in dit thema Hoor de muziek!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook