Hoor de muziek!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Stil eens! Ik hoor wat – een wintergeluidenwandeling

Maar opeens....
bleef Kleine Beer staan.
Hij spitste zijn oren
en keek achterom
[...]
"Stil eens! Ik hoor wat", zei Kleine Beer.
"Wat hoor je dan?"
"Slof, slof, slof", zei Kleine Beer.
"Er zit een Sloffer achter ons aan."


Ga je mee kleine Beer? voorkant

In het heerlijke prentenboek, “Ga je mee, Kleine Beer”, maken Grote en Kleine Beer een wandeling door de winterse sneeuw. Kleine Beer hoort onderweg allerlei vreemde geluiden. Telkens stopt hij om te kijken wat er precies aan de hand is.

kind in park, winterwandeling

Een mooie inspiratie om deze wintermaanden eens een wandeling te maken, waarbij je let op wat er in een bos of park allemaal te horen is. Ook, of misschien wel juist, in de winter, wanneer de natuur in rust is, valt er nog genoeg te beluisteren, als je af en toe je oren maar goed spitst.

kind in park, winterwandeling

Maak er een spannende tocht van door, net als Kleine Beer, af en toe plotseling stil te staan, en "stil eens, ik hoor wat!" te zeggen. Wie weet "hoor" je ook een Sloffer! Kleine kinderen gaan vaak direct mee in zo"n fantasie en komen op de prachtigste vondsten

Of luister samen eens hoe het "klinkt" als je in de sneeuw loopt, of op het gras, of in de modder, of in de bladeren of op dorre takjes, of.......
En wat voor geluid maakt de wind eigenlijk? En het water?

eendjes in het water

Als je goed luistert hoor je vast ook nog wel vogels zingen. Of misschien zijn er eenden in de buurt. Maken ze allemaal hetzelfde geluid? En wat zouden ze eigenlijk zeggen? Als jij een vogel was, waarover zou je dan zingen?

roodborstje

Spits je oren en ga op ontdekkingstocht!

“Ga je mee, Kleine Beer?”
Martin Waddell/ Barbara Firth
Uitg. Lemniscaat
Isbn 90 6069 799 5

MH

Artikelen in dit thema Hoor de muziek!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook