Durf te vallen

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Sint Maarten en Sint Nicolaas

Sint Maarten

Op 11 november vieren we Sint Maarten. Op veel plaatsen in ons land gaan kinderen met hun lantaren langs de deuren en zingen St. Maartensliedjes.

Kinderen St. Maarten

In de november-editie van vorig jaar (2012) 'Als een mantel' vind je o.a. een voorleesverhaal over de mantel van Sint Martinus.
Het wapen van Utrecht is rood met wit en verwijst naar de mantel van St. Maarten. De heilige Martinus is de patroonheilige van de stad Utrecht.

wapen Utrecht (St. Maarten)

Het Sint Maartensberaad organiseert ieder jaar tal van activiteiten.
Op hun site is veel informatie te vinden over Sint Maarten (Martinus van Tours) Neem eens een kijkje. Ga naar.....

Via deze link vind je aantal St. Maartensliedjes. Ga naar...


Sint Nicolaas
Half november komt Sint Nicolaas met zijn Pieten vanuit het verre Spanje met zijn stoomboot weer naar alle kinderen toe, om zijn verjaardag op 6 december te komen vieren.

Sint Nicolaas dichtbij in pakjesboot

In de editie van vorig jaar 'Als een mantel' besteden we ook aandacht aan St Nicolaas. Je ziet er o.a. voorbeelden voor kijktafels en we tippen prentenboeken waar Sinterklaas de hoofdrol in speelt.De editie 'Als een mantel' vind je in de linkerkolom van deze site.
Veel plezier!

Artikelen in dit thema Durf te vallen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook