Durf te vallen

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Wat is je ideaal je waard?

Het wezen van deolifant, voorkant

Een olifant klimt in een boom. Niet een keer, maar steeds maar weer. Hij klimt en klimt tot hij de top bereikt. Want daar, hoog boven de grond, kan hij de verte zien, de verre verte. Zijn hart bonst van geluk, en van pure vrolijkheid maakt hij een pirouette. Een olifant die boven in een boom een pirouette maakt, dat kan niet goed gaan. En ja, de olifant valt met een smak naar beneden. Hij komt zo hard op de grond terecht dat alles hem pijn doet. Met de pijn komt de spijt. "Waarom ben ik nou toch in een boom geklommen?" Hij neemt zich voor om nooit meer te klimmen, zodat hij zich nooit meer zo"n pijn doet. En toch, hij kan het niet laten, de verte roept. Iets in zijn binnenste maakt dat hij weer een boom in klimt. En nog eens. En nog eens. Om weer dat geluksgevoel te ervaren van de verre verte. Onvermijdelijk komt de val, de klap, en de pijn.
"Als jij mij was", vraagt hij aan de andere dieren, "zou je dan ook in een boom klimmen, als je wist dat je er weer uit zou vallen? Of zou je veilig beneden blijven, zodat je geen pijn had, maar ook de verte niet zou kunnen zien?" Alle dieren hebben daar zo hun eigen gedachten over; niet iedereen durft te klimmen, niet iedereen durft te vallen.
En jij, wat zou jij doen?

Hoeveel is jou ideaal waard?

Naar: Het wezen van de olifant, door Toon Tellegen (isbn 9789021438511)

Artikelen in dit thema Durf te vallen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook