Leven inblazen

Thema van Hemelvaart en Pinksteren Geloven thuis 2023

Een pop op z'n kop in de hoek, een bak Duplo, een kratje knutselspullen. Allemaal voorwerpen die je als rommel kunt ziet, maar die tot leven komen als kinderen ermee gaan spelen. Je kunt ze leven inblazen! Mensen leven inblazen, dat is wat gebeurt met Pinksteren. Op Pinkstermorgen wordt het huis waar de leerlingen uitgeblust bij elkaar zitten gevuld met wind en vuur. De bange leerlingen laten zich aanblazen door de adem van God. Ze gooien de deuren open. Er waait een nieuwe, frisse wind die andere mensen aanspreekt. Ze komen weer tot leven, worden ge-re-animeerd! Anima betekent ‘ziel’ in het latijn. Dus animeren is letterlijk ‘bezielen’, enthousiast maken!
In ons pinksterthema 'Leven inblazen' mogen animaties zeker niet ontbreken. Van kijktafels tot Kleine Uil, van animaties van bijbelverhalen tot filmtips en knutsels die letterlijk leven inblazen. We hopen dat jullie er ook enthousiast door worden. Animeer je mee?

Pinkstergroeten van Tim, Marjet, Wies, Meike en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook