Leven inblazen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Animaties van bijbelverhalen

Leven inblazen, mooi gezegd is dat animeren, daar kun je over lezen, maar je kunt ook heel toepasselijk animaties kijken. We zetten er een aantal bij elkaar.

Animaties van bijbelverhalen
Voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen heeft de uitgever van de Prentenbijbel een reeks filmpjes gemaakt op basis van de kleurrijke illustraties van deze bijbel. Tien van deze filmpjes zijn verkrijgbaar op een dvd.  Zo kunnen de kinderen kijken naar het verhaal over David die Goliath verslaat. In de filmpjes zijn soms grappige extra details ingevoegd. Zo bemoeien de papagaaien van koning Saul zich met het gesprek tussen Saul en David en manen ze David voorzichtig te zijn als hij met Goliath gaat vechten.

filpjes bij de prentenbijbelDe filmpjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de vier en zeven jaar. Sommige van de filmpjes zijn ook op YouTube terug te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor oudere kinderen en hun ouders! zijn er prachtige, woordeloze animaties van verschillende gelijkenissen te vinden bij RodTheNey. Dit is een Engelstalige filmmaker, maar omdat in veel van zijn filmpjes niet gesproken wordt is dat geen enkel bezwaar. RodTheNey vertaalt de parabels vaak naar onze eigen tijd. Zo heeft de Vader uit de parabel van de Verloren Zoon een sportschool. Hij leidt zijn beide zoons op tot goede sporters, maar dan gaat zijn jongste ervandoor met een groot deel van de apparaten en begint voor zichzelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RodTheNey - Animaties, bijbelverhalen en vaak allebei! 
Bekijk het overzicht.

 

En laten we de Zandtovenaar niet vergeten. Met Kerst heb je hem misschien op televisie al wel eens aan het werk gezien. Boven een lichtbak speelt hij met zand en tekent met prachtige beelden bijbelverhalen na. Op YouTube kan je verhalen vinden van de Zandtovenaar, maar ook andere zandkunstenaars vertellen met zand. Zo wordt het pinksterverhaal in zand geschilderd door de Tekenschool.

Pinsteren in zand verbeeld - Gemaakt door Helene Wieringa-Pruijssen, zandkunstenares en eigenaresse van De Tekenschool.

Kleine Uil wordt wijs
Op het ritme van het kerkelijk jaar verschijnen er afleveringen van Kleine Uil wordt wijs. In de afleveringen worden de geloofsverhalen verteld en verdiept in de avonturen van Joes, Mara en hun vriendje Kleine Uil. In aflevering 18 over Hemelvaart bekijken Joes en Mara samen een mooi boek dat ze kregen als afscheidscadeau van hun neef André. André heeft hen geleerd om insecten te waarderen. Met het boek kunnen Joes en Mara nu zelf verder. Ook al missen ze hun grote neef wel. Zo stuurden ook twee mannen in witte kleren de leerlingen van Jezus de wijde wereld in om met alles wat ze van Jezus geleerd hadden aan het werk te gaan. 

Op onze site staat ook het verhaal van Pinksteren van Kleine Uil wordt wijs. Meer verhalen kun je zien via YouTubekanaal @KleineUilwordtwijs

Wies Sarot

Artikelen in dit thema Leven inblazen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook