Leven inblazen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kinderboeken met een fantasievolle levensadem

Soms is het fijn om je fantasie een beetje aan te wakkeren. De wereld om je heen weer eens leven in te blazen. Dat lukt zeker met deze boeken waarin alles anders is dan het lijkt.

Max en de Maximonsters
maximonsters2Een klassiek prentenboek met prachtige platen en vol fantasie. Als Max stout is geweest en naar zijn kamer wordt gestuurd komt zijn kamer tot leven. Het wordt een oerwoud waar hij de net zo stoute maximonsters ontmoet. Hij heeft veel plezier met ze. Hij wordt zelfs hun koning. Maar hij stuurt ze toch zonder eten naar bed. Hij is toch liever bij iemand die van hem houdt.
cover max en de maximonsters

Vanaf 4 jaar.

Max en de Maximonsters – Maurice Sendak
 

 

 

 

De schepping 
schepping 2In dit boek wordt je meegenomen naar het allereerste begin, er was nog niets. Zelfs je moeder niet. Je zit naast God op een stoeltje en ziet hoe hij de wereld leven in blaast. Bart Moeyaert vertelt een geweldig scheppingsverhaal, dat je helemaal mee kan beleven van het begin tot….

cover de scheppingPrentenboek met collage-achtige tekeningen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 6 jaar.

De schepping – Bart Moeyaert
 

 

 

 

 

 

 

Pas op, dit boek bijt!
pas op dit boek bijt 2

Dit boek begint misschien als een onschuldig sprookje, maar algauw blijkt dat niet alles is wat het lijkt. Er zit een krokodil in het boek! Die moet er zo snel mogelijk uit… Door met het boek mee te spelen blaas je leven in het verhaal. het is een ontzettend leuk boek om samen te lezen en te spelen.
cover pas op dit boek bijt

 

 

Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Pas op, dit boek bijt! – Nicola O’Byrne, Nick Bromley
 

 

 

 

 

Gozert
gozert 2Ties heeft een vriend, Gozert heet hij. Samen beleven ze de mooiste avonturen. Er is alleen een probleempje… Ties is de enige die Gozert kan zien. Nu denkt iedereen dat hij gek is. Zeker omdat Gozert Ties nogal vaak in de problemen brengt.

cover gozert

 

 

 

 

 

Dit heerlijke fantasievolle verhaal over vriendschap en anders zijn is een feestje om te lezen of om voor te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Gozert – Pieter Koolwijk
 

 

 

Allemaal Onzin
allemaal onzin3In de kamer van Vladimir woont een mannetje achter het behang. Onzin heet hij. Samen met Onzin beleeft hij spannende avonturen in het land achter het behang. Een boek vol korte verhaaltjes voor het slapengaan vol fantasie, en natuurlijk vol Onzin.
cover allemaal onzin

Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. 
Allemaal Onzin – Paul van Loon

 

 

 

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Leven inblazen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook