Leven inblazen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

(Animatie)film tips

We geven in deze editie van Geloven thuis ook een aantal filmtips. Er zijn een hoop mooie (animatie) films gemaakt die te maken hebben met ons thema. Knuffels die kunnen praten, speelgoed dat tot leven komt, emoties die ons leven inblazen, een boek dat tot leven komt. Onze fantasie helpt ons leven te zien waar je het misschien niet verwacht.  

Casper en Emma; Beste Vriendjes
casper en emmaCasper en Emma gaan voor het eerst naar school. Dat vinden ze allebei spannend. Gelukkig hebben ze hun knuffels, mevrouw Konijn en Welpje. Die leven met ze mee. Casper en Emma vinden elkaar en worden beste vriendjes, en ook hun knuffels vinden elkaar. Op speelse en lichte wijze leef je mee met deze twee kleuters en hun knuffelvriendjes. Thema’s als dood, familie, vriendschap en trouw komen op een liefdevolle en voor kinderen begrijpelijke manier aan bod. Deze Noorse kinderfilm heeft meerder vervolgen en ook een televisieserie. 
(Voor alle leeftijden, maar vooral leuk voor kinderen tussen 3 en 6 jaar en hun ouders)


Toy Story
toy storyDeze film is inmiddels een klassieker. Woody de cowboy is het favoriete speelgoed van Andy. Als er geen mensen in de buurt zijn komt het speelgoed van Andy tot leven. Wanneer Andy op een dag een nieuwe pop krijgt, astronaut Buzz Lightyear, lijkt die steeds meer de plaats van Woody als favoriet speelgoed in te nemen. Dat laat hij niet zo maar gebeuren….

Dit verhaal over vriendschap is een aanrader voor iedereen die van zijn speelgoed houdt alsof het leeft (en dat doen we stiekem allemaal een beetje).
(Kijkwijzer: vanaf 6 jaar)

 


The Neverending Story
neverending story 1Deze fantasyfilm komt uit 1984, het is al een oudje dus. Niettemin is het een aanrader. Het verhaal gaat over Bastiaan. Een jongen vol fantasie. Zijn vader begrijpt niets van hem en hij wordt gepest. Als hij op een dag door drie pestkoppen achterna wordt gezeten vlucht hij een boekenwinkel binnen. Daar vindt hij een bijzonder boek ‘het oneindige verhaal’. Hij begint te lezen en leest over het rijk Fantasia dat wordt bedreigt  door het ‘niets’. Hij leest over de dappere krijger Artreyu, die de strijd tegen het niets aangaat. Uiteindelijk is het de fantasie van Bastiaan die de wereld van Fantasia redt.

Deze film over de kracht van je verbeelding is een aanrader voor iedereen die over een goede dosis fantasie beschikt.
(Kijkwijzer: vanaf 9 jaar)

 


Inside out
inside outDit verhaal gaat over Riley en over de emoties binnenin haar. Haar Emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet zitten in een soort bestuurscentrum in haar hoofd, vanwaar ze haar leiden. Als Riley met haar ouders gaat verhuizen naar een andere stad vindt ze dat erg lastig. Ze moet leren omgaan met verdriet, anders dan ze als vrolijk kind gewend is. Het is een hele zoektocht, maar met behulp van Rileys oude fantasieviendje Bing Bong komt het allemaal goed. Ze leert omgaan met haar verdriet en went aan de nieuwe situatie. 

Een mooie film die helpt om na te denken over wat er allemaal in jou leeft aan plezier, verdriet, angst etc. 
(Kijkwijzer: voor alle leeftijden)

 

Meike Hettinga

 

Artikelen in dit thema Leven inblazen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook