Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel Overvloed

 

herfst overvloed v

Wat zie je?

• een grote, platte ronde schaal (bijna onzichtbaar) met in het midden een kleine, houten, ronde schaal

• rondom de kleine schaal liggen op grote herfstbladeren allerlei herfstvruchten in groepjes: kastanjes, rozenbottels, peren, dennenappels, eikels, appels, vruchtjes van de esdoorn, sparrenappels, noten, besjes enzovoort.

• op de houten schaal ligt een schijf boomstam met een bloem van de hortensia en enkele blauwe besjes.

• het lichtje staat op de blauwe onderzetter 'Bewaar in uw hand'

Waar vind je de inspiratiebron van deze kijktafel?

De grote hoeveelheid vruchten die er in de herfst voor het oprapen ligt is overweldigend gul. Vruchten die tot voedsel dienen voor mens en dier. In het scheppingsverhaal staat (Gen 1,11): 'Het land moet zich tooien met jong groen gras, zaadvormend gewas en vruchtbomen die ieder naar hun soort vruchten dragen met zaad erin.'

Waar verwijzen de symbolen naar?

De hele kijktafel is een symbool voor ‘overvloed’. In de maand oktober zijn er vele oogstfeesten: de appel- of druivenpluk bijvoorbeeld. Op 1 november 2023 vieren we ook de 'Dankdag voor gewas en arbeid’: we mogen God dankbaar zijn voor alles wat ons gegeven wordt. Dat we onze overvloed aan eten, geld, talenten of tijd niet alleen voor onszelf houden, maar er gul van delen.

Ellie Keller - Hoonhout

Artikelen in dit thema Overvloedig

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook