Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kleine Uil wordt wijs viert Sint Maarten

Kleine Uil en Joes zien kinderen in groepjes op straat. Wat doen die nou? Ze zingen! En ze krijgen iets. Mara weet het precies, ze is met de buurkinderen meegeweest Sint Maarten-zingen. Er hoort een verhaal bij over Sint Maarten, die zijn mantel deelde met een arme bedelaar. Zal Mara haar gekregen lekkers ook delen?

Bekijk hier aflevering 4: Delen - Het verhaal van Sint Maarten, met het verhaal van Sint Martinus verteld op rijm.

 

Advent met Kleine Uil
De volgende aflevering van Kleine Uil wordt wijs komt half november online. Dan volgen de vier zondagen van de Advent, met een eigen, eenvoudig en thuis te gebruiken, Adventsproject van Kleine Uil, Joes en Mara. Samen leven zij toe naar Kerstmis. In het project komt de belangrijkste gebeurtenissen uit het kerstverhaal aan bod: Johannes die uitkijkt naar de komst van Jezus, de boodschap die Maria kreeg van de Engel, de droom van Jozef en de herders die door de engelen op weg gezet worden naar het Kerstkind.

 

De filmpjes van Kleine Uil wordt wijs zijn vrij toegankelijk op internet. Doordat ze meestal aansluiten op de lezingen van het r.k. leesrooster vormen ze een mooie opstarter voor kinderwoorddienst/kindernevendienst en catechese. In de klas helpen ze de leerkracht invulling te geven aan levensbeschouwelijke vorming.

 

Colofon
Uitgave: 2022 Adveniat, Baarn
Teksten, poppen en tekeningen: Marjet de Jong
Poppenspel: Mariska Litjes, Marjet de Jong
Opname en editing: Mannes van der Burg
Vertelstem verhaal: Tom Dirks
Muziek: Esther Ocheng
Opname en Mixage: Kees van Mechelen
Redactieadvies en webmaster: Edith Vos

YouTube kanaal ‘Kleine Uil wordt wijs

Kleine Uil wordt wijs is mede mogelijk gemaakt door de StBKBO te Nieuw-Vennep.

 

Artikelen in dit thema Overvloedig

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook