Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Overvloed in (prenten)boeken

Overvloedige maaltijden, kasten vol kleren, een waanzinnige boomhut of een prachtig vogelconcert. Je kunt van alles in overvloed hebben, maar heel soms wordt het juist beter als die overvloed opraakt en er iets anders voor in de plaats komt.

De rommelige reus

rommelige reusIn dit boek koopt Rinus, een reus met oude rommelige kleren eindelijk een mooi nieuw pak. Trots als een echte keurige reus gaat hij ermee op pad. Op zijn weg komt hij dieren tegen die in de problemen zitten. Zijn nieuwe kleren helpen. Hij heeft er immers genoeg. Maar voordat hij het zelf doorheeft heeft hij alles weggegeven. Weg is zijn prachtige nieuwe pak. Gelukkig vind hij zijn oude rommelige kleren weer terug en merkt hij dat je van geven op een andere manier rijk wordt. Kleren heeft hij niet meer in overvloed, maar hij heeft wel heel veel vrienden gemaakt.

cover rommelige reusLeuk om voor te lezen vanaf 3 jaar. Met mooie illustraties van Axel Scheffler.

Julia Donaldson, De rommelige reus 

 

 

 

 

Rupsje Nooitgenoeg

cover rupsje nooitgenoegEen klassieker. Een rupsje kruipt uit een ei en heeft honger. Zoveel honger dat hij zich op iedere dag van de week weer door een overvloedig feestmaal heen eet. Zo wordt hij steeds groter en uiteindelijk een vlinder met overvloedige kleuren. 

Voor kinderen vanaf 1,5 jaar. 

Eric Carle, Rupsje Nooitgenoeg

 

 

 

De zee kwam door de brievenbus

zee kwam door de brievenbusDit boek gaat heet letterlijk ‘over vloed’. In dit boek vertelt Selma Noort het verhaal van Liesje die als achtjarig meisje de watersnoodramp in 1953 meemaakte. Ze vertelt over de nacht waarin het ging stormen, de zee die maar bleef stijgen en het wachten op hulp. Liesje en haar familie moeten naar de zolder vluchten, weg voor het water dat maar blijft komen.

cover zee brievenbus

Dit spannende, aangrijpende en waargebeurde verhaal is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

 

Selma Noort, De zee kwam door de brievenbus

 

 

 

 

 

 

Het Grote Bosorkest

bosorkestIn dit boek word je meegenomen naar het bos en alle vogelgeluiden die je daar kan horen. Het begint met een eenzame nachtuil, maar algauw volgen er meer vogels zoals het roodborstje, de koekoek, de houtduif en ga zo maar door. De overvloedige rijkdom aan mooie vogels komen voorbij en die komen allemaal samen in een ochtendconcert op het eind. Een prachtige manier om de dag mee te beginnen. Leef je bij het voorlezen lekker uit bij al die prachtige vogelgeluiden.

cover bosorkestVoor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Guido van Genechten, Het Grote Bosorkest

 

 

 

 

 

 

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

boomhutSommige mensen hebben zo overvloedig veel fantastische ideeën dat een boomhut bouwen van 13 verdiepingen voor hen geen probleem is. Dat geldt ook voor Andy en Terry. In hun boomhut is alles mogelijk, je kan het zo gek niet bedenken. Van een bowlingbaan tot een zwembad met reuzenhaaien. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het fijne is: in nieuwe boeken bouwen ze er steeds weer verdiepingen bij, dus je kan overvloedig veel plezier hebben van deze serie.

cover boomhutLeuk om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

 

Andy Griffiths en Terry Denton, De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

 

 

  

 

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Overvloedig

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook