Dankbaarheid

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Van feest naar feest

van feest tot feest voorkant

In 2003 kwam het boek uit Van feest naar feest. Geschreven door Site van der Gugten, Tineke Lous en Annette Noordhof (isbn 902391523 2). Ook voor 2011een prachtig inspirerend boek, een cadeautje voor gezin. Zet het op je verlanglijstje!

met hart, ziel en zintuigen
Feestvieren is voor kinderen het mooiste wat er is. Welk kind streept niet de dagen af naar zijn verjaardag of naar Sinterklaas? Maar ook andere feesten beleven kinderen zeer intens, zeker als je de mogelijkheid hebt om er naar toe te leven en het kind er met hart, ziel en alle zintuigen bij te betrekken. Feesten zijn dan ook momenten om iets over te brengen op kinderen. Vooral wanneer het gaat om geloofsopvoeding, is het ondenkbaar om feesten voorbij te laten gaan zonder hierover met de kinderen te praten.

liturgische kalender uit van feest tot feest

praktische ideeën
Het is echter nog niet eenvoudig om het verhaal achter de christelijke feesten op kinderen over te brengen. Hoe vertel je wat Pinksteren betekent, waarom biddag houden en dat het bij een verjaardag niet alleen gaat om cadeaus? Bovendien zitten kinderen veelal niet op verhalen te wachten, maar willen iets doen of iets beleven. Om opvoeders te helpen bij het toeleven naar en vieren van de christelijke feesten met kinderen, is in "van feest naar feest" een schat aan ideeën bij elkaar gebracht.

mandje dankdag uit van feest naar feest

verhalen, liedjes en achtergrondinformatie
Al deze ideeën gaan over de verwerking van het betreffende feest op een manier die voor kinderen aantrekkelijk is en die gelegenheid biedt samen dingen te ontdekken. De ideeën variëren van het maken van een Adventskalender tot het aanleggen van een paastuintje, van het samen vasten tot het organiseren van een verjaardagsfeestje. Ook bevat het boek verhalen om voor te lezen en liedjes om te zingen en wordt per feest een stukje achtergrondinformatie gegeven.

meisje van voorkant van feest tot feest

EK

terug naar nieuwspagina
naar: een familie-feest-slinger maken
l

Artikelen in dit thema Dankbaarheid

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook