Dankbaarheid

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Voorlezen rond Allerzielen, St. Maarten en Sinterklaas

uit de kinderbijbels

* Hoofdstuk 10: Er is iets ergs gebeurd, uit de kinderbijbel "Beginnen maar!" zou geschikt zijn om rond het feest van Allerzielen voor te lezen.

* Het gedichtje : Waar is God? uit hoofdstuk 3 uit de kinderbijbel "Ga je mee?" past ook goed bij een situatie waarin je je akelig en rot voelt over ziekte, honger, pijn of doodgaan.

er is iets ergs gebeurd


St. Maarten

In de voorleeshoek staat een St. Maartensliedje en het St. Maartensverhaal. Op de site www.pinkelotje.nl vind je een keur aan St. Maartensliedjes en versjes.

voorkant Sint-Maarten en het beertje

Een prachtig prentenboek is Sint-Maarten en het beertje, mooie tekst en prachtige illustraties, geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.
Ik gebruikte het boek als achtergrond bij de kijktafels voor St. Maarten. Boek Hardcover Dusikova, M. Co-auteur: Schneider, A. ISBN-13: 9789055794751 De Vier Windstreken.

St. Maarten kijktafel voor 2008

Een tweede prentenboek voor wat oudere kinderen is Martinus van Tours geschreven door Josef Quadflieg & Renatie Fuhrmann en uitgegeven bij Averbode/Gooi&Sticht. (isbn 90-317-1144-6)

voorkant prentenboek Martinus van Tours


Sinterklaas

Een algemeen "december-boek" zou er in elk gezin moeten zijn.
Een mooi voorbeeld voor zo"n boek is het Grote Sint-en Kerstboek van Marianne Busser& Ron Schröder/Dagmar Stam. Vol met mooie verhalen! isbn 978904432133 3Het Grote Decemberboek van Ellen Tijsinger &Dagmar Stam is ook een aanrader! isbn 9789021617190Alleen voor Sinterklaas

Dit boek van Charlotte Dematons kreeg met recht de gouden Griffel 2008.

Sinterklaas Dematon kaft

Dit boek bevat geen tekst en is met veel liefde, aandacht én humor getekend.
In het Spaanse landschap wordt met windmolens gevochten, tussen het publiek staat Harry Potter verstopt.
Ja, er zijn veertig Pieten-pakjes, veertig bedden en op tafel staan precies veertig borden! Ook een klein schmink-kamertje ontbreekt niet.

binnenkant sinterklaasboek

Op de speelplaats een wipkip in de vorm van het paard van Sinterklaas en de kleine Pietjes kunnen op de schoorsteenglijbaan en de hoge-en lage daken oefenen met klimmen en glijden.

binnenkant sinterklaasboek II

Kortom een prachtig kijk-en zoekboek, want ook de allerkleinsten zullen bijvoorbeeld op elke bladzijde het paard van Sinterklaas kunnen vinden
Charlotte Dematons, Sinterklaas. isbn 9 789056 379858.Anouk weet het zeker: Sinterklaas komt bij haar logeren. Ze heeft het zelf gezien: in de logeerkamer stond een koffer met daarin de kleren van Sinterklaas. Op school gelooft niemand haar. Maar in de nacht van 4 op 5 december hoort Anouk gestommel in de logeerkamer, en dan ziet ze hem echt! Nog steeds gelooft niemand haar. Anouks vriendinnetje Laura doet een voorstel: ze komen Anouk de volgende dag ophalen op weg naar school. Dan hoeft Sinterklaas niet te werken en zit hij gewoon aan het ontbijt. Anouk kan niet slapen van de zenuwen. De volgende dag blijkt Sinterklaas inderdaad aan het ontbijt te zitten. Het is echt waar: waar de kleren van Sinterklaas zijn, daar is Sinterklaas zelf ook!
Paul Biegel & Sanne te Loo, De kleren van Sinterklaas

In de bibliotheek wordt meestal vanaf half november een Sinterklaasboekentafel gemaakt. Leen eens een paar boeken vol Sinterklaasverhalen of met de oude Sinterklaas-liedjes!

EK

Artikelen in dit thema Dankbaarheid

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook