Dankbaarheid

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Allerheiligen en Allerzielen

allerzielen=bewaar in uw hand plaatje=onderzetter=wierook

Op 1 november viert de katholieke kerk Allerheiligen. Op deze dag worden alle heiligen herdacht. We gedenken dan niet alleen de mensen die officieel heilig verklaard zijn, maar ook al die mensen die door hun manier van leven een voorbeeld voor ons zijn. In de geloofsbelijdenis bidden wij: "ik geloof in de gemeenschap van de heiligen". Op deze manier worden wij verbonden met al die mensen in onze gemeenschap die ons zijn voorgegaan. Wij horen ook tot die gemeenschap. Paulus noemde de christenen "heiligen", in Christus tot heiligheid geroepen. Wij vieren het eeuwige leven, de gemeenschap met de levende God.

gedenkbord met kruisjes

De dag na dit feest vieren we op 2 november Allerzielen. Wij gedenken dan alle doden, met name hen die ons persoonlijk erg dierbaar zijn. Tegelijkertijd vieren we de opstanding van de doden en de overwinning van het leven op de dood. In veel parochies wordt op Allerzielen een viering gehouden waarin speciaal de overledenen uit de parochiegemeenschap van het afgelopen jaar herdacht worden.
Veel mensen gaan met Allerheiligen en Allerzielen naar het kerkhof om het graf van hun dierbaren te verzorgen.

allerzielen: graf oma pluis+lichtje+onderzetter

Ellie Keller

naar: 11 november feest van St.Maarten
terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Dankbaarheid

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook