Als ik een boom ben

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafeltjes voor de Vredesweek ( 17-25 sept)

Vrede

Zoals ieder jaar staat de Vredesweek in de maand september op de agenda. Dit jaar van 17 tot 25 september. Een mooie reden om thuis door middel van een kijktafeltje het thema "vrede" centraal te stellen. "Vrede" is ook een van de vruchten van de Heilige Geest en past dus prima bij ons maandthema.

steentje peace op blad en vredesduifje

De wereldwinkel verkoopt een steentje in een mooi zakje, met daarop het woord "peace" gegraveerd. Het steentje ligt op een keramiek blad gemaakt door de verstandelijk beperkten die voor Stichting de Doelen werken. Een klein vredesduifje kondigt het aan: "Blijf trouw aan je verlangen! Vrede: het is mogelijk! Het motto van de Vredesweek 2011 is dan ook: "Een veilig bestaan voor iedereen".

kijktafel rond vrede, vreugde en duifje met vredeswens

Het beeldje draagt als titel : "Free Spirit". Gevonden in de abdijwinkel van de Benedictijnen in Egmond. In dit kijktafeltje zie je een houten duifje (gekocht in de Wereldwinkel) met een wens opgeschreven op een klein briefje dat hij in zijn snavel meedraagt en zo overal bekend maakt. Vrede en vreugde: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Laat je kind een vredeswens doen en schrijf hem op het briefje!

kijktafel veranderen van dag naar nacht + vredesteen + schildpadjes

De kaart waarop het van nacht dag wordt, zou je ook kunnen gebruiken voor een kijktafeltje over "vrede". Van nacht naar dag: van oorlog naar vrede. Het steentje met de tekst "peace" ligt ook op deze kijktafel en de drie schildpadjes staan voor "geduld". Wat duurt het lang voor het overal vrede zal zijn!

peace, vredesduifje, lichtje op voile

Zet enkele "herfstbloemetjes" bijv. chrysanten of deze bruine distelbloemen met een paar blaadjes hedera in een (borrel)glaasje. Op een kijktafel mag iets uit de natuur uit het seizoen van deze tijd, nooit ontbreken. Met dezelfde elementen, het duifje, de steen en tule, maak je een fragiele opstelling. Zo broos is vrede!

EK

terug naar nieuwspagina
Kijk verder... ga naar kijktafeltjes voor het St. Michaelsfeest en Dierendag

Artikelen in dit thema Als ik een boom ben

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook