Als ik een boom ben

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

De goede vrucht

God ging op bezoek in de tuin die Hij met veel aandacht had geschapen. Hoe zou het toch zijn met die boom, dacht Hij, die boom van de kennis van goed en kwaad? Die boom waar de slang in woont…?
De boom stond nog steeds midden in de tuin en zag er glorieus uit. Hij was groter en mooier dan alle eenvoudige perzik-, peren- en appelbomen die eromheen stonden. Die waren ook mooi en hingen vol vruchten, maar de boom van de slang overtrof hen allemaal.
Wat een enorme vruchten heeft die boom, dacht God, en wat zien ze er heerlijk uit. Hij besloot ervan te eten. Want God mocht dat natuurlijk. De slang glimlachte. Ik win alweer, dacht hij tevreden. De vrucht was groot en rozerood, een lust voor het oog. God nam een hap. En … spuugde die meteen uit. "Bah," riep hij, "deze vrucht is niet goed".
"Niet goed?" lispelde de slang, "Hij is béter, béter dan hij bij jouw schepping was!"
"Wat heb je ermee gedaan?" vroeg God.
"Ik heb tegen ze gepraat…" zei de slang, "ze aangemoedigd … gezegd dat ze de mooiste, de beste waren, véél beter dan die ordinaire appels en peren!"
"En toen?" vroeg God.
"Toen heb ik ze een voor een gekussst en iets van mij meegegeven, mijn sluwheid, waardoor ze harder groeien en feller kleuren dan al die andere gewone vruchtjes van jou."
"Maar ze smaken naar venijn", zei God, "Het zijn geen goede vruchten."
"Ha," lachte de slang, "maar ze zijn wel successsvol! Daar gaat het om!"
"Nee," zei God, "Het gaat om goed! Omdat je valsheid in mijn schepping hebt gebracht, slang, maak ik je boom onvruchtbaar. De vruchten zullen nergens goed voor zijn en de boom zal sterven."
Toen liep God naar de bescheiden bomen vol goede vruchten, ieder naar zijn soort. Hij klopte bemoedigend op hun stam. "Wees de boom die je bent. Breng je eigen vrucht voort. Zo is het goed." En terwijl Hij verder wandelde, smulde Hij nog even van een kleine, sappige perzik.

© 2011 MdJ

terug naar nieuwspagina
naar versje "geduld"

Artikelen in dit thema Als ik een boom ben

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook