Als ik een boom ben

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Vredesweek 2011

Ministerie van Vrede

Dit jaar staat de Vredesweek ( van 17 tot 25 september) in het teken van het Ministerie van Vrede. Het Ministerie van Vrede is een nieuwe aanpak voor de Vredesweek. Met het Ministerie van Vrede willen we zoveel mogelijk mensen in Nederland betrekken bij vraagstukken van vrede & veiligheid in de wereld. Met een Minister en een Staatssecretaris, met Ambassadeurs door het hele land, een Vredesbegroting en de "Vredesbelasting" worden bestaande en nieuwe vredesinitiatieven in de spotlight gezet.

Elk mens een veilig bestaan
Ieder jaar zal het Ministerie van Vrede in het kader staan van een actueel inhoudelijk thema. Dit thema wat tevens de het thema voor de Vredesweek 2011 wordt is: Elk mens een veilig bestaan. Immers ieder mens heeft recht op een veilig en menswaardig bestaan, ver weg en dicht bij. Misschien een vanzelfsprekendheid, maar helaas niet altijd werkelijkheid.

Lees meer op de site van het IKV/Pax Christie. Ga naar.....

Prentenboek

wat is vrede voorkant prentenboek

Hoe verklaar je het begrip vrede aan jonge kinderen? Dit boek doet dat aan de hand van herkenbare begrippen en situaties en kleurrijke illustraties.
Op deze manier betrekt Emma Damon jonge kinderen actief bij de vraag 'Wat is vrede?'

Vrede is geven… niet nemen
Vrede is delen… niet zelf houden

Achter in het boek zit een uitneembare poster plus een uitleg hoe je zelf van papier een vredes-kraanvogel kunt vouwen.

Wat is vrede Emma Damon, flapjes en poster, 4 jaar e.o

EK

Artikelen in dit thema Als ik een boom ben

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook