Als ik een boom ben

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Bijbelverhalen over vrucht dragen

De appelboom

De appelboom (Hoor eens even)

In Lucas 13, vers 6-9 vertelt Jezus deze gelijkenis: "Iemand bezat een vijgenboom, die in zijn wijngaard was geplant en hij kwam om vrucht daaraan te zoeken en vond er geen. En hij zei tot de wijngaardenier: Zie, het is nu al drie jaar, dat ik vrucht aan deze vijgenboom kom zoeken en ik vind ze niet. Hak hem om! Waarom zou hij de grond nog verder in beslag nemen? De wijngaardenier antwoordde: Mijnheer, laat hem dit jaar nog staan, zodat ik de grond eromheen kan omspitten en bemesten. Wie weet draagt hij dan volgend jaar vrucht. Zo niet, hak hem dan maar om"

Op de boerderij van Jos staat in de boomgaard een appelboom, waar geen appels aankomen. "Een appelboom zonder appels, is dat nog wel een appelboom? Dat kan je beter een 'niksboom' noemen. Ja toch.....

appels in boomgaard

In Hoor eens even, verhalen van Jezus, van Karel Eyckman & Jansje Bouman, worden de gelijkenissen van Jezus voor kleuters vertelt in een Nederlandse setting, op en rond de boerderij van de familie Heermans. Dit boek is nog tweedehands te verkrijgen.

het mosterdzaadje

Het mosterdzaadje wordt een boom (Op weg)

Het koninkrijk van God lijkt op een piepklein mosterdzaadje waaruit een grote boom groeit, met takken en bladeren. Zo groot, dat de vogels er een nest in kunnen bouwen! Het koninkrijk van God begint klein, maar zal gaan groeien als jullie mijn woorden horen en doen! Uit: Op weg, verhalen uit de bijbel voor kinderen, Bauke Offringa & Lika Tov (pag 223)

Wijze woorden van Jezus

de wijze woorden (prentenbijbel)

In de bergrede ( Mt 5,1-16) gaat het o.a. over zachtmoedigheid, vrede en barmhartigheid. Dat lijken de vruchten van de Heilige Geest wel! In hoofdstuk 15 van de Prentenbijbel vertelt Jezus hoe je echt gelukkig kunt zijn..... De prentenbijbel, Marijke ten Cate.

Jezus en zijn leerlingen

Jezus en zijn leerlingen (de Kijkbijbel)

In dit verhaal uit de Kijkbijbel zie je hoe Jezus eerst twee leerlingen roept en hoe er steeds meer mensen bij Jezus willen horen. Het lijkt wel een boom die steeds meer takken krijgt! In dit verhaal hoor je ook hoe je kunt laten zien dat je bij Jezus hoort. Want..... aan de vruchten herken je de boom! Het gaat over aardig zijn en als je ruzie hebt dat je het weer goed moet maken. Maar ook over bidden, want je wortels hebben natuurlijk ook voedsel nodig....
De Kijkbijbel, Kees de Kort

EK

terug naar nieuwspagina
Naar: Prentenboeken helpen bij groeien in geloof

Artikelen in dit thema Als ik een boom ben

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook