Er gaat wat gebeuren

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Huispaarskaars

In sommige parochies en gemeentes is het mogelijk een huis-paaskaars te bestellen. Dit een kleine versie van de Paaskaars die in de viering van de Paasnacht wordt binnengedragen als teken dat het licht van Christus de duisternis van de dood heeft overwonnen. Informeer ernaar in je eigen parochie of gemeente!Ben je creatief, dan kun je een grote witte kaars kopen en doosje met velletjes versierwas (Stockmann) in prachtige kleuren. Daarmee kun je je eigen huis paaskaars of huis jaarkaars creëren.Je kunt er ook een bestellen in de webwinkel van van de kaarsenfabriek van Papot en van Moorsel: www.papot.nlEen huis-paaskaars bij je thuis in de huiskamer maakt het je makkelijk om thuis te vieren. Je kan hem aansteken bij speciale gelegenheden door het jaar, als verjaardagen of gedenkdagen van mensen die jullie dierbaar waren. Of als teken van solidariteit met slachtoffers van natuurgeweld of rampen.Als het licht van Christus brandt in jullie midden is het misschien makkelijker om samen te bidden, als je God iemand of iets wilt toevertrouwen:

Goede God,
wij hebben het licht van de Paaskaars ontstoken.
Vandaag willen wij speciaal bidden voor ...
Amen.


opstelling met huispaaskaars

EK

Artikelen in dit thema Er gaat wat gebeuren

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook