Er gaat wat gebeuren

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken: Er gaat wat gebeuren!

Voor kleuters

leve de lente voorkant

Ontdek samen met Roos en Mika, twee ondernemende kleuters, wat er in de lente allemaal te zien is. De twee vinden narcissen in de tuin, gaan zonder jas naar buiten en bakken taartjes in de zandbak. Ook gaan ze op bezoek bij de lammetjes van opa Rob. Een feest van herkenning voor jonge kinderen!

Bij elk hoofdstuk hoort een liedje en een leuk knutselwerkje met een duidelijke omschrijving. Maak een vrolijke narcis, vlecht een mandje, beschilder eieren en maak een eierdopje. Het laatste hoofdstuk gaat over Koninginnedag, ook weer met leuke knutseltip!
Vivian den Hollander, Leve de lente

vk Dikke Donderkopje wordt groot

In dit schitterende, vertederende verhaal over groter groeien zal menigeen zich wellicht herkennen. Daarnaast leren de kleintjes ook wat bij over de natuur: de levenscyclus van een kikker. Vanuit de drijvende kikkerdril groeit Dikkie Donkerkopje uiteindelijk uit tot een heuse springende kikker. De jonge Dikkie geniet van zijn speelse leventje en heeft moeite met de veranderingen van zijn lichaam. Maar uiteindelijk gaat hij blij en vol nieuwsgierig zijn nieuwe leventje tegemoet.
Giuliano Ferri, Dikkie Donderkopje wordt groot

kom uit het ei prentenboek

Een humoristisch voel-prentenboek over een kip die niet weet hoe je een ei moet uitbroeden. Moet je ertegen praten? Of er misschien eten voor koken? Een wollen jasje breien? Schommelen? Water geven?.....?
Shen Roddie en Frances Cony, Kom uit het ei, kleintje

Het ei voorkant prentenboek

Een ander ontroerend boek (4+) over de komst van een nieuw eendje is:
Martin Waddell & Jill Barton, Het ei

Piep het is pasen voorkant prentenboek

Op de eerste pagina wordt er voor 3+ kleuters heel summier iets toegelicht over dat het Paasfeest iets met Jezus te maken heeft.
Liesbeth Slegers, Piep, het is Pasen

Voor kinderen op de basisschool

Het paaskuiken voorkant prentenboek

In dit prentenboek wordt aandacht besteed aan de paasdatum, die ieder jaar anders is.Hoe komt dat? Allereerst moet het lente zijn (dus na 21 maart), dan wachten we op "volle maan" en op eerste de zondag nadat het "volle maan" is geweest vieren we Pasen.
Géraldine Elschner en Alexandra Junge, Het paaskuiken

EK

Artikelen in dit thema Er gaat wat gebeuren

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook