Er gaat wat gebeuren

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

De koffertjes in de Veertigdagentijd, Goede week en Pasen

Welke materialen uit de geloofskoffertjes kun je in de komende periode speciaal gebruiken?

Veertigdagentijd:

Speciaal voor de veertigdagentijd vind je in de groene koffer een Tafelkalender “Jezus zei..”. Met behulp van deze kalender kun je op een speelse manier bezig zijn met de woorden van Jezus. Elke dag wordt, in eenvoudige taal, een passage uit de Bergrede gelezen. Dit is een beroemde toespraak van Jezus, een samenvatting van zijn boodschap. Bij elk citaat staat een korte toelichting bestemd voor de ouders en worden suggesties gegeven voor een gesprek of spelmoment met kinderen. De kalender begint op Aswoensdag, 9 maart.

tafelkalender

In de groene koffer zit ook het mooie gezelschapsspel "In de ban van de farao".
In dit spel spelen 'baksteentjes' een grote rol!

kaartje spel stenen tafelen

Door de woestijn heen probeer je in het beloofde land te komen. Uit de kinderbijbel kun je de bijbehorende verhalen lezen van Mozes: "Bij wie hoor ik?" en "Op weg naar een vrij land" (hoofdstuk 1 en 2). En op de cd kun je luisteren naar de liedjes bij deze verhalen.

toren van babel/stad in de war GV

In het gouden koffertje 'het geheim van het vuur' voor tieners, vind je allereerst het verhaal 'stad in de war', daarna op pag 12 het verhaal 'tien geboden om vrij te leven' en op pag 46 het verhaal van 'Jezus in de woestijn'.Het karakter-spel zou je juist in deze periode een keer kunnen spelen en wat dacht je ervan om weer eens in je scrapbook te schrijven? Elke week iets verwoorden en verbeelden over hoe jij in de veertig-dagen tijd een nieuw begin maakt!

Pasen

leve het nieuwe leven onderzetter met lichtje

In de rode koffer zit een gele onderzetter "Leve het nieuwe leven". Deze kun je gebruiken voor bij de kijktafel of je andere paasversieringen. Uit de kinderbijbel kun je hoofdstuk 10 lezen: "Er is iets ergs gebeurd" of je zet de cd op met dit verhaal.
Uit de kinderbijbel in de groene koffer kun je het verhaal lezen over "De mens die het volhield" (hoofdstuk 10). En luister ook eens naar het liedje "Zo ver gegaan" op de cd (nr. 28).

kb de mens die het volhield

EK

Artikelen in dit thema Er gaat wat gebeuren

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook