Er gaat wat gebeuren

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

DVD tips voor de veertigdagentijd

Niet zo erg veel DVD"s dragen meteen bij aan de geloofsopvoeding van kinderen, maar de volgende drie wel. Dit zijn tips voor bezinnend kijken in de veertigdagentijd. Kijk maar samen met je kinderen. Je zult er ook van genieten.

Prince of Egypte dvd

De Prins van Egypte is een Oscar-winnende animatiefilm van DreamWorks die het Exodusverhaal vertelt. Deze kaskraker van enkele jaren geleden heeft de goedkeuring gewonnen van zowel een wereldpubliek als de Amerikaanse bisschoppenconferentie. Hoeveel films kunnen dat nou zeggen? Duurt 99 minuten.

The miracle maker dvd

The Miracle Maker (90 min.) vertelt het levensverhaal van Jezus door de ogen van een kind. Het combineert poppenanimatie met tekenfilmscènes. Een zeer toegankelijke, boeiende vertelling.

de kijkbijbel dvd

Kijk, de Bijbel! (30 min.) is bedoeld voor jonge kinderen en gebruikt illustraties van een van de populairste kinderbijbels van de afgelopen jaren. Maak kennis, in tien verhaaltjes, met vele figuren uit het Oude en Nieuwe Testament.

Alle drie DVD"s zijn te bestellen op www.colomba.nl.

Voor jou als ouder zijn er meerdere films die over het leven, sterven, dood en verrijzenis van Jezus vertellen. Eén van de mooiste is wel "Il Vangelo Secondo Matteo". Een (zwart/wit) film van Pier Paolo Pasolini naar het evangelie van Matteüs. Alle teksten in de film zijn letterlijke citaten uit dit evangelie. Het is geen bombastische bijbelfilm zoals we die kennen uit Hollywood, maar een eenvoudige, pure en poëtische film. Deze film uit 1964 is ook op DVD verkrijgbaar, onder andere in de serie "Italiaanse meesterwerken".

TS

Artikelen in dit thema Er gaat wat gebeuren

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook