Slaap lekker

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Bidden voor het slapen gaan, gebedenboekjes

Maak van bidden voor het slapen gaan een dagelijks ritueel. Gebedenboekjes kunnen een prima hulp zijn om bidden voor het slapen gaan vorm en inhoud te geven. We zochten er enkele uit:

Bidden in bed*In gebedenboekje van Sue Box komen op eenvoudige wijze allerlei facetten voorbij uit het dagelijks leven van een kind. Danken voor wat goed ging en bidden voor de mensen om je heen. Naast het "leren" praten met God sluiten deze boeken ook aan bij het leren herkennen van kleuren. Elke spread staat in het teken van een unieke kleur uit de regenboog. Samen met het kind kan in de illustratie gezocht worden naar andere dingen die dezelfde kleur hebben.

Zo kan je bidden als.... **

voorkant bidden als je verdrietig bent

De deeltjes uit de serie "Zo kun je bidden als..." van Diane Barbara en Clotilde Perrin, zijn allemaal geschikt voor gebruik voor het slapen gaan. Mede gezien de tijd van het haar, bespreek ik hier het boekje "Zo kun je bidden als je verdrietig bent". Kost nog maar € 3,75 via boekwinkel of Adveniat, www.reliboek.eu. Op de achterkant staat:
Ook als je klein bent,
kun je het soms moeilijk hebben.
Ondanks alle liefde en geluk
die mensen je geven,
voel je je soms ongelukkig
heb je groot of klein verdriet.
Verdriet blaas je niet zomaar weg.
Je moet erover praten.
Je hoeft het niet weg te stoppen
Dit boek helpt je
open te staan naar andere mensen
en te praten met God.


Lieve God, mag ik U iets vragen?*Dit gebedenboek geschreven door Bram Kasse bevat 13 kindergebeden waar kinderen veel van kunnen leren voor nu én voor later. De gebeden zijn gesorteerd naar gebedssoort; God loven, sorry zeggen, God danken, vragen om hulp en waarom-vragen. Met bijpassende illustraties in zachte kleuren. Door het leuke vierkante formaat een opvallend boekje. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd; 5+.

God, ik heb een vlinder gezien*

God ik heb een vlinder gezien voorkant

Het boekje “God, ik heb een vlinder gezien” is in 2003 opnieuw uitgegeven, dit keer met illustraties van Willeke Brouwer. Het is een boekje met gebeden en gedichten voor iets oudere kinderen (6-12 jaar). Het eerste hoofdstuk gaat over het bidden zelf en bevat o.a. een uitleg van het kruisteken en gaat in op stil worden.

* verkrijgbaar bij Berneboek.com
** verkrijgbaar bij Adveniat

Artikelen in dit thema Slaap lekker

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook