Slaap lekker

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Tips / rituelen voor bij het slapen gaan

voorkant en nu lekker slapen, Sam

* Liedje zingen: bijvoorbeeld “Slaap, kindje slaap”
* Boekje voorlezen: er zijn ontzettend veel verhalen die precies voor dit doel geschreven zijn (tip: Welterusten van Toon Tellegen)
* Samen bidden
* Nachtlampje aan
* Routine is belangrijk (elke avond hetzelfde: wc, pyjama aan doen, tandenpoetsen, boekje lezen, bidden, nacht lampje aan, kusje, deur dicht)
* Je moet durven weglopen van je kind (licht uit, deur dicht): als jij laat zien dat jij de situatie vertrouwt, leert hij/zij het ook vertrouwen

baby (Jezus) va schapenwol/katoen

Vroeger, toen mijn zoon een baby was, had ik een trucje voor wanneer hij huilerig en onrustig was en niet in slaap kon vallen: ik masseerde zijn voorhoofd met mijn vingers. Bij hem had dat soms een betoverende werking!

Soms valt een kind niet in slaap om een bepaalde reden (heeft een natte luier, heeft honger, is bang voor iets, heeft vandaag een probleem gehad). Soms moet je dat uitzoeken.

TS

Artikelen in dit thema Slaap lekker

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook