Slaap lekker

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over lekker slapen

We zochten een aantal prentenboeken bij elkaar die ieder op zich een onderwerp aan de orde stellen als "slaap lekker" voor je kleuter niet vanzelfsprekend is.

Een boek rond rituelen voor het slapen gaan:
Drie haasjes gaan slapen, Betty Sluyzer

voorkant drie haasjes gaan slapen

De drie haasjes gaan naar bed. Ze vergeten van alles, zelfs tandenpoetsen en pyjama's aandoen! En elke keer als ze weer in bed liggen, ontdekt mama haas weer iets nieuws. 'Maar wacht eens even', zegt ze dan, 'hebben jullie welÂ…' en dan gaan ze hun bedjes maar weer uit om te doen wat ze vergeten zijn.
Een grappig boek voor 'knappe' peuters die veel beter dan de drie haasjes weten wat je allemaal moet doen voor het slapen gaan!

De smoesjes om nog niet te willen of kunnen gaan slapen zijn bijna onuitputtelijk:
En nu lekker slapen, Sam, Amy Hest & Anita Jeram

voorkant en nu lekker slapen, Sam

Buiten is het herfst en het is bedtijd, maar kleine Sam wil niet slapen. Mamma Beer legt zijn knuffelbeesten om hem heen, leest voor uit zijn favoriete boek en brengt hem warme melk. Maar Sam wil nog steeds niet slapen, want mamma Beer is het allerbelangrijkste nog vergeten......

Een boek (bang zijn in het ) donker en lichtjes in de nacht:
Welterusten, Kleine Beer, Martin Waddell & Barbara Firth

welterusten kleine beer

Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldig komt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee en uiteindelijk haalt hij zelfs de maan voor Kleine Beer.

Als je bang bent voor iets engs dat misschien onder je bed ligt:
Er ligt een krokodil onder mijn bed

voorkant Er ligt een krokodil onder mijn bed

Peggie moet naar bed. Haar ouders gaan een avondje uit. Ze wil wel naar bed, maar durft niet. Als zij haar kamer binnenkomt, ziet zij namelijk een krokodil onder haar bed liggen. Nadat haar vader ook gekeken heeft en niets heeft gevonden, gaat zij alsnog naar bed. De krokodil heeft inmiddels een plekje boven op de kast gevonden en begint tegen Peggie te praten. Al pratende wordt hij kleiner en kleiner. Peggie wordt minder angstig. Samen ondernemen ze heel leuke dingen. Uiteindelijk worden de krokodil en Peggie goede vrienden.

Een boek over winterslaap:
Beer bouwt een winterhuis, John Yeoman

voorkant beer bouwt een winterhuis

Beer bouwt op het eind van de zomer een winterhuis van stevige takken en zacht mos. Eekhoorn, Egel, Varken en Kip vinden dit bizar en hoogst vermakelijk. Tijdens de winter ligt Beer gezellig in zijn warme huis, maar de andere dieren hebben het koud. Beer laat hen binnen in zijn huis en wil verder slapen. De dieren willen echter feesten, dansen en spelletjes spelen. Dit verhaal roept associaties op met de fabel van de krekel en de mier. Beer is vooruitziend, uiterst lief en geduldig. Hij wordt niet boos als de dieren zijn winterrust verstoren...

EK

naar: slaap lekker, wat zit er rond dit thema in de koffertjes?
terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Slaap lekker

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook