Slaap lekker

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Gebedskaarten voor het slapen gaan

In alle drie de koffertjes zitten gebedskaarten die heel bruikbaar zijn bij bidden voor het slapen gaan.

gebedskaart 14 engeletjes

In het eerste, rode koffertje "Beginnen maar!" zitten er zelfs twee!
De kaart met het klassieke gebedje over de 14 engeltjes en een gebedskaart met vier korte gebeden. De onderste tekst van deze kaart kan je bidden als je een kruisje wil geven. Dit kan je al doen vanaf dat je kindje nog maar net is geboren en je maakt zo al bijna ongemerkt een begin met bidden voor het slapen gaan.

Je leg je hand op het hoofdje van je kind en maakt maakt zachtjes met je duim een kruisje op het voorhoofd van je kindje en je zegt:
God zegene je.....
In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. Amen


ingelijste gebedskaart voor het slapen gaan

Als je kindje wat groter wordt, kan je voorafgaand aan het kruisje een van de andere gebedjes van de kaart bidden. Een goede tip is om de kaart is een (foto)lijstje te doen, dan kan je hem makkelijk aan de muur hangen of op de kinderkamer neerzetten.

gebedskaart morgen/avond in houder

In het tweede, groene koffertje "Ga je mee?" zit een kaart "Morgen en avond", waarop drie gebedjes. Eentje om te bidden als je wakker wordt, twee voor bij het slapen gaan!

In mijn bed, warm en zacht
denk ik aan de dingen die ik gedaan heb
en gedacht en gevoeld vanbinnen........
Dank U God, voor deze dag,
het dromen mag beginnen!


lichtje van troost met gebedskaart

In het derde, gouden koffertje "Het geheim van het vuur" zit het de waxinelichtjeshouder "lichtje van.....". Dit lichtje zou je tiener "s avonds kunnen aansteken en de kant die van toepassing is (dank, troost, inspiratie, verlangen) naar zich toedraaien. De gebedskaarten passen erbij en helpen je al wat grotere kind (10-14) bij bidden voor het slapen gaan.

EK

naar: Bidden voor het slapen gaan, gebedenboekjes
terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Slaap lekker

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook