Slaap lekker

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen rond Sint Maarten en Sint Nicolaas

St. Maarten

Sint Maarten en het beertje voorkant prentenboek

Een prachtig prentenboek is Sint-Maarten en het beertje, mooie tekst en prachtige illustraties, geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.
Ik gebruikte het boek als achtergrond bij de kijktafels voor St. Maarten. Boek Hardcover Dusikova, M. Co-auteur: Schneider, A. ISBN-13: 9789055794751 De Vier Windstreken.

voorkant: Ik loop hier met mijn lantaren

Ik loop hier met mijn lantaren
Is een Sint-Maartensverhaal, waarin de legende van de heilige Maarten opnieuw tot leven komt, voor kinderen van vier jaar en ouder.

Maarten had nog nooit zo"n mooie lantaren gehad. Dagenlang had hij eraan gewerkt en nu was het Sint-Maartensfeest eindelijk aangebroken en kon hij ermee langs de deuren gaan en liedjes zingen. Hij was nog nooit zo trots geweest. Dan komt hij Thomas tegen. Die is zijn lantaren kwijt, de zijne is verbrand. Zou Maarten iets kunnen bedenken zodat Thomas weer kan lachen?

Ursula Wölfel & Daniele Winterhager, Ik loop hier met mijn lantaren isbn 9789062388240

Sinterklaas

het grote Sint en Kerstboek voorkant

Een algemeen "december-boek" zou er in elk gezin moeten zijn.
Een mooi voorbeeld voor zo"n boek is het Grote Sint-en Kerstboek van Marianne Busser& Ron Schröder/Dagmar Stam. Vol met mooie verhalen! isbn 978904432133 3

Het Grote Decemberboek van Ellen Tijsinger &Dagmar Stam is ook een aanrader! isbn 9789021617190Alleen voor Sinterklaas

Dit boek van Charlotte Dematons kreeg met recht de gouden Griffel 2008.

Sinterklaas Dematon kaft

Dit boek bevat geen tekst en is met veel liefde, aandacht én humor getekend.
In het Spaanse landschap wordt met windmolens gevochten, tussen het publiek staat Harry Potter verstopt. En ja, er zijn veertig Pieten-pakjes, veertig bedden en op tafel staan precies veertig borden! Ook een klein schmink-kamertje ontbreekt niet.

binnenkant sinterklaasboek

Op de speelplaats een wipkip in de vorm van het paard van Sinterklaas en de kleine Pietjes kunnen op de schoorsteenglijbaan en de hoge-en lage daken oefenen met klimmen en glijden.

binnenkant sinterklaasboek II

Kortom een prachtig kijk-en zoekboek, want ook de allerkleinsten zullen bijvoorbeeld op elke bladzijde het paard van Sinterklaas kunnen vinden
Charlotte Dematons, Sinterklaas isbn 9 789056 379858.Anouk weet het zeker: Sinterklaas komt bij haar logeren. Ze heeft het zelf gezien: in de logeerkamer stond een koffer met daarin de kleren van Sinterklaas. Op school gelooft niemand haar. Maar in de nacht van 4 op 5 december hoort Anouk gestommel in de logeerkamer, en dan ziet ze hem echt! Nog steeds gelooft niemand haar. Anouks vriendinnetje Laura doet een voorstel: ze komen Anouk de volgende dag ophalen op weg naar school. Dan hoeft Sinterklaas niet te werken en zit hij gewoon aan het ontbijt. Anouk kan niet slapen van de zenuwen. De volgende dag blijkt Sinterklaas inderdaad aan het ontbijt te zitten. Het is echt waar: waar de kleren van Sinterklaas zijn, daar is Sinterklaas zelf ook!
Paul Biegel & Sanne te Loo, De kleren van Sinterklaas

In de bibliotheek wordt meestal vanaf half november een Sinterklaasboekentafel gemaakt. Leen eens een boek vol Sinterklaasverhalen of met de oude, bekende Sinterklaas-liedjes!

EK

naar: prentenboeken rond het thema 'slaap lekker!'
terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Slaap lekker

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook