Alles heeft een verhaal

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Een schatkist vol verhalen!

vakantie schatkist dicht strand/duinen/zee

Kinderen kunnen vóór de vakantie elk hun eigen schatten-vakantie-verhalen-doos maken. Neem een (schoenen)doos, kistje, voorraaddoos of trommeltje en beplak deze samen met je kinderen met foto"s geknipt uit tijdschriften of vakantiefolders, die betrekking hebben op jullie vakantiebestemming. Ook het afbeeldingenbestand van Google is hiervoor een bijna onuitputtelijke bron. Natuurlijk kan de schatkist ook versierd worden met zelfgemaakte tekeningen. Neem de doos mee op reis!

vakantieschat-kist strand open

Tijdens de vakantie kunnen ze "schatten" verzamelen, allemaal dingen met hun eigen verhaal. (schelpen, steentjes, hout met jaarringen, fossielen, mineralen, veertjes, toegangstickets van het museum, een souvenirtje... )
En thuis gekomen kunnen jullie bij elk voorwerp uit de vakantie-schatkist het verhaal wat er bij hoort vertellen....een schatkist vol verhalen!

EK

Artikelen in dit thema Alles heeft een verhaal

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook