Alles heeft een verhaal

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken bij ’Alles heeft een verhaal’

PRENTENBOEKEN

* Kikker vindt een schat, Max Velthuijs

kikker vindt een schat vk

Kikker en Beertje gaan schatgraven. 'Hoe weet je dat er een schat ligt?' vraagt Beertje. 'Dat voel ik gewoon,"zegt Kikker. Ze graven een diepe kuil. Eeen heel erg diepe kuil. Zo diep dat ze er niet meer uit kunnen klimmen.....
Een boek over schatten en hoe je ze vindt, voor kinderen vanaf 3 jaar.

* Victor Jan Valentijn Vis, Mem Fox & Julie Vivas

Victor Jan Valentijn Vis vk

Victor Jan Valentijn Vis verzamelt allerlei spulletjes. Iets warms, iets van lang geleden, iets waar je van moet huilen, iets waarvan je moet lachen en iets dat kostbaarder is dan goud. Zo helpt hij de 96-jarige juffrouw Dop haar geheugen terugvinden. Een heel goed boek over de betekenis van symbolen en hoe 'dingen' een verhaal met zich mee kunnen dragen. Voor 6+.

* De Schepping, Bart Moeyaart & Wolf Erlbruch

De Schepping vk

Een humoristisch, tikje filosofisch boek waarin Bart Moeyaart een 'mij op een stoeltje' laat vertellen hoe God uit niets alles schept. Voor 8 +. Het boek begint zo:
In het begin was er niets. Het is moeilijk om je dat voor te stellen. Je moet alles wat er nu is nog niet laten zijn. Je moet het licht uitdoen en er zelf niet zijn, en dan ook nog eens al het donker vergeten, want in het begin was er niets, ook het donker niet. Als je het begin van alles wil zien moet je erg veel weglaten. Ook je moeder...

VOORLEESVERHALEN

* De spiegeltent, Maria van Donkelaar & Martine van Rooyen & Dorien van den Tol

de spiegeltent vk

In dit boek staan tien verhalen waar je van opkijkt. Ze lopen allemaal anders af dan je verwacht. Het zijn verhalen die laten zien dat de dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Dat je op allerlei manieren tegen de wereld aan kunt kijken. Dat het soms anders loopt dan je had gepland.

De koning staat perplex. Overal in het dorp ziet hij pijlen die midden in de roos geschoten zijn. Tenminste, dat denkt hij...
Hoe komt het dat het vrolijke hondje nog vrolijker uit de spiegeltent komt? En het bange hondje nog banger?
Het lijkt misschien dom dat de waterdrager zijn lekke emmer niet repareert. En waarom lopen de mensen altijd graag over het pad dat hij altijd neemt?
Een verhalenboek voor kinderen vanaf 7 jaar.

* Het begon met licht, Gerrie Huiberts & Anne Westerduin

Het begon met licht vk

Deze bijbelverhalen, voor groot en klein, nemen je mee in de geschiedenis van de vriendschap tussen God en de mensen. Het is een groot avontuur met een visioen: een wereld vol vrede en geluk. De versjes in dit boek brengen de verhalen op een verrassende manier nog dichterbij.

KIJK-EN ZOEKBOEKEN

* Waar is de taart,The Tjong-Khing

waar is de taart vk

De meeste kinderen zijn dol op kijk-en zoekboeken. In dit kijk-en zoekboek zitten verschillende 'verhaallijnen' die zich rond het hoofdverhaal van de verdwenen taart afspelen. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

*Bij Jezus in de buurt, Iris Boter

Bij Jezus in de buurt vk

In twaalf zoekplaten wordt het levensverhaal van Jezus uitgebeeld. De vele details bieden bovendien een kijkje in het dagelijks leven van 2000 jaar gelden. Op elke plaat duikt een aantal personen steeds opnieuw op. Sommigen zijn herkenbare bijbelse figuren, anderen gewone mensen die in de buurt van Jezus blijven en daardoor zelf een verhaal te vertellen hebben. Ook zijn een aantal gelijkenissen verstopt in de platen. Een uitdaging om ze allemaal te ontdekken! Vanaf zes jaar.

EK

Artikelen in dit thema Alles heeft een verhaal

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook