Alles heeft een verhaal

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Vakantiedagboek

Vakantie is een tijd van nieuwe en intense avonturen en ervaringen. Wat is er leuker dan al die belevenissen bij te houden in een dagboek.

tekenboek rugzak

Reisdagboeken zijn er te kust en te keur te koop. Ik zag op internet zelfs een in de vorm van een rugzak. Je kunt ook zelf aan de slag. Wij gebruiken al een paar jaar een ringband plakboek.

vakantieplakboeken

De voorpret begint al thuis. Print de kaart met routebeschrijving uit – hoe ouder de kinderen, hoe meer details je kunt toevoegen over de autowegen en namen van steden die je onderweg tegenkomt. Misschien heb je op internet al foto"s gezien van het hotel, de camping, of het vakantiehuisje. Zoek ook een kaart van de omgeving of plaatjes van bezienswaardigheden die je zeker zult tegenkomen.
Het is leuk om elke dag van de reis bij te houden wat je gedaan hebt; zo creëer je je eigen verhaal.

mijn reis kinderdagboek

Voor kleinere kinderen is dagelijks je belevenissen opschrijven soms best nog een opgave. Niet alle kinderen zijn er ook het type voor. Wat doe je als je kind (nog) niet zo"n schrijver is? Ik maakte een klein schemaatje met voor elke dag van de vakantie ruimte voor een kleine tekening. Een plaatje zegt immers soms meer dan 1000 woorden!

vakantie-teken-kalender

De rest van het boek wordt natuurlijk naar hartenlust aangevuld. Toegangskaartjes en plattegrondjes van bezienswaardigheden, (lege) suikerzakjes, de scorekaart van de midgetgolfbaan, het papieren servetje van het restaurant, wat al niet meer. Zo wordt het een boek vol herinneringen om later nog vaak in terug te bladeren.
En, als je het aandurft: leen je camera een dag uit aan de kinderen en laat hen de vakantiefoto"s nemen (of, misschien een veiliger alternatief, geef ze zelf bijvoorbeeld een wegwerpcameraatje). Omdat ze de wereld – letterlijk en figuurlijk – vanuit een heel andere hoek bekijken, levert dat vaak verrassende resultaten op. Ze zien de schoonheid in de kleinste dingen en worden getroffen door zaken waar volwassenen vaak volledig aan voorbij gaan. Dit beeldverslag maakt het verhaal van de vakantie helemaal compleet.

MH

Artikelen in dit thema Alles heeft een verhaal

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook