De deur gaat open!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Lichtjestocht

lichtjestocht3In steeds meer dorpen en steden in ons land worden in de tijd voor Kerstmis lichtjes-tochten georganiseerd.

Vanaf een vast startpunt kan je het spoor van brandende waxinelichtjes volgen. Tijdens de wandeling ontmoet je de mensen uit het Kerstverhaal in levende lijve, is er warme chocolademelk, zijn er vuurkorven om je aan te warmen terwijl je meezingt met een koortje dat bekende kerstliedjes zingt of naar live-muziek luistert. In iedere stad is het natuurlijk anders!

lichtjestochtVaak zijn deze lichtjes- of adventswandelingen een initiatief van de plaatselijke kerken.

Het is heel leuk en spannend om samen met je kinderen dit kleine avontuur in het donker te beleven.

Ook wordt er bijna overal een volkskerstzang georganiseerd en natuurlijk zijn er veel kerken open om de kerststal te kunnen bekijken. Kijk op internet, in jullie plaatselijke krant, het parochie-of gemeenteblad!

EK

 

Artikelen in dit thema De deur gaat open!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook